EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb

Újraélhetik a Kennedy-házaspár esküvőjét a látogatók Newport templomában

Újraélhetik John F. Kennedy és Jacqueline Bouvier esküvőjét a látogatók abban a newporti templomban, ahol a pár annak idején kimondta a boldogító igent.

Kennedy még massachusettsi szenátorként vette feleségül 1953. szeptember 12-én Bouviert a Szent Mária-templomban.


A pár gyakran töltötte a hétvégéket és a nyarakat Newportban, Bouvier családjának házában. A látogatásaik alkalmával, azután is, hogy Kennedyt megválasztották elnöknek, a házaspár a Szent Mária-templomba járt imádkozni és mindig a tizedik padsorban ültek.

Az embereket lenyűgözte, hogy a pár annak idején rendszeresen megjelent a templomban, amely ma már általában csak akkor van nyitva, ha misét tartanak.

Kris von Maluski atya azonban most megnyitotta a templom kapuit a látogatók előtt, és egészen októberig minden kedden maga mesél a Kennedy-házaspár esküvőjének kulisszatitkairól, amelyeket a

helyiek mondtak el neki.

“Sok embertől hallom, hogy még nem járt abban a templomban, nem jut be” – mondta Maluski, hozzátéve, hogy a templom megnyitásával szeretnének hozzájárulni Newport idegenforgalmi vonzerejének erősítéséhez.

A látogatók régi felvételeket nézhetnek meg, fotózkodhatnak a tizedik padsorban, miközben az orgonista a hajdani ceremónián felcsendült dalokat játssza.

Az élményért fejenként 15 dollárt (négyezer forintot) kell fizetni. A bevételt helyreállítási és megőrzési munkálatokra fordítják.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.