2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Nagykanizsa

Ultrakönnyű repülők Kanizsa felett

Újabb rangos sportesemény házigazdája lesz Nagykanizsa: augusztus 12. és 19. között a város reptere ad otthont az ultrakönnyű repülők Európa-bajnokságának, amelyre tucatnál is több nemzet versenyzői érkeznek.

A megmérettetésen három géposztály sportolói vetélkednek majd a kontinenselsőségért, s nemcsak Kanizsa felett, hanem szerte Zalában, sőt Somogy és Veszprém megye, továbbá horvát és szlovén területek légterében is. Mint Ferinc Vince kétszeres világbajnok sportrepülő, az Eb versenyigazgatója elmondta, a pilótákra és navigátoraikra háromféle feladat vár.


A navigációs erőpróba azt jelenti, hogy a versenyzőknek egy előre kijelölt pályát kell – térben is időben meghatározottak szerint – repülniük, amelynek teljesítését GPS-alapú rendszerrel ellenőrzik. Az economyban mindenki ugyanannyi üzemanyaggal száll fel, s az a lényeg, hogy minél kevesebbel térjen vissza úgy, hogy közben teljesíti a feladatokat. Az ügyességi számban pedig a le- és felszállás pontosságát értékelik.

Ferinc Vince a tavalyi világbajnoki címe után ezúttal nem versenyez. Most sokkal nehezebb feladatot vállalt… (Fotó: MTI/Varga György)

Az Európa-bajnokság beharangozó sajtótájékoztatóján Dénes Sándor polgármester azt mondta, rang és megtiszteltetés, hogy ismét nemzetközi sportesemény házigazdája lehet a város. Kiemelte, mindez Ferinc Vince eddigi sporteredményeinek, nemzetközi kapcsolatainak köszönhető, aki most vállalta, hogy csapatával Nagykanizsán szervez egy kontinensviadalt. Ez pedig – tette hozzá a városvezető – újabb alkalom arra, hogy a résztvevők s a velük érkező csapat- és családtagok, szurkolók elvigyék a város jó hírét  Európa-szerte.

A látványos megnyitó augusztus 12-én 18 órakor kezdődik az Erzsébet téren, az Eb-rendezést a kanizsai önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium is támogatja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.