2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Tatabánya

Utat a kerékpárnak!

A városi kerékpárút-hálózat új szakasza készült el a Dózsa György úton. Tatabánya nagy részén már könnyen és biztonságosan lehet biciklivel közlekedni. Nemsokára az ipari park is sorra kerülhet.

Tatabányán egyre többen választják kétkerekű járművüket a négykerekű helyett. Van, aki környezettudatosságból, és van, aki egészségesebben szeretne élni. A lakosok egyre könnyebben tudnak így közlekedni, hiszen most már a város nagy részén van kialakított kerékpárút. Nemrég egy új szakasz is elkészült, amelyet már birtokba is vehettek a kerékpárosok. A Dózsa György úti hálózatról van szó, de más helyszíneken is folyamatosan dolgoznak a szakemberek.


Új szakasz a Dózsa György úton

A város nagy részén már biztonságosan közlekedhetnek a biciklisek

Az önkormányzat terve, hogy hamarosan az ipari parkot is bekössék a hálózatba

Az öt kilométeres kerékpárút elkészültével – az Erdész utcai és a Síkvölgyi úti kerékpárút összekötésével – közvetlen kapcsolat nyílik majd a síkvölgyi temető és a Tata–Tatabánya bicikliút között, ami nagy előrelépést jelent a környezetbarát, fenntartható városi közlekedésben. Bánhida és Dózsakert kerékpáros közlekedésének komplex fejlesztése 470 millió forintból valósult meg, amelyből 362 millió európai uniós támogatás, 108 millió pedig önkormányzati önerő volt. A város további célja, hogy az ipari parkot is bekössék a hálózatba. A templom irányába azonban nem tudják elvezetni, hiszen ott nagyon keskeny az út, így más megoldást kellett találni. Az Által-ér-völgyi kerékpárútra kötik be Dózsakert városrészt, ezen keresztül lehet majd elérni az ipari parkot is. Ez az Által-ér-völgyi fejlesztés lehetőséget biztosít majd ahhoz, hogy egészen Oroszlányig el lehessen jutni, ha az Oroszlányt Tatabányával és Majkkal összekötő kerékpárút-hálózat is elkészül. A fejlesztések révén újabb városrészek válhatnak majd teljesen kerékpárosbaráttá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.

 • Sportkomplexumot avattak

  Sportkomplexumot avattak

  Műfüves labdarúgópályán, műanyag burkolattal ellátott kosárlabdapályán, rekortán futócsíkon és egy szabadtéri kondiparkban is sportolhatnak mostantól a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai.