2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb Tatabánya

Utat a kerékpárnak!

A városi kerékpárút-hálózat új szakasza készült el a Dózsa György úton. Tatabánya nagy részén már könnyen és biztonságosan lehet biciklivel közlekedni. Nemsokára az ipari park is sorra kerülhet.

Tatabányán egyre többen választják kétkerekű járművüket a négykerekű helyett. Van, aki környezettudatosságból, és van, aki egészségesebben szeretne élni. A lakosok egyre könnyebben tudnak így közlekedni, hiszen most már a város nagy részén van kialakított kerékpárút. Nemrég egy új szakasz is elkészült, amelyet már birtokba is vehettek a kerékpárosok. A Dózsa György úti hálózatról van szó, de más helyszíneken is folyamatosan dolgoznak a szakemberek.


Új szakasz a Dózsa György úton

A város nagy részén már biztonságosan közlekedhetnek a biciklisek

Az önkormányzat terve, hogy hamarosan az ipari parkot is bekössék a hálózatba

Az öt kilométeres kerékpárút elkészültével – az Erdész utcai és a Síkvölgyi úti kerékpárút összekötésével – közvetlen kapcsolat nyílik majd a síkvölgyi temető és a Tata–Tatabánya bicikliút között, ami nagy előrelépést jelent a környezetbarát, fenntartható városi közlekedésben. Bánhida és Dózsakert kerékpáros közlekedésének komplex fejlesztése 470 millió forintból valósult meg, amelyből 362 millió európai uniós támogatás, 108 millió pedig önkormányzati önerő volt. A város további célja, hogy az ipari parkot is bekössék a hálózatba. A templom irányába azonban nem tudják elvezetni, hiszen ott nagyon keskeny az út, így más megoldást kellett találni. Az Által-ér-völgyi kerékpárútra kötik be Dózsakert városrészt, ezen keresztül lehet majd elérni az ipari parkot is. Ez az Által-ér-völgyi fejlesztés lehetőséget biztosít majd ahhoz, hogy egészen Oroszlányig el lehessen jutni, ha az Oroszlányt Tatabányával és Majkkal összekötő kerékpárút-hálózat is elkészül. A fejlesztések révén újabb városrészek válhatnak majd teljesen kerékpárosbaráttá.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.