EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Tatabánya

Utat a kerékpárnak!

A városi kerékpárút-hálózat új szakasza készült el a Dózsa György úton. Tatabánya nagy részén már könnyen és biztonságosan lehet biciklivel közlekedni. Nemsokára az ipari park is sorra kerülhet.

Tatabányán egyre többen választják kétkerekű járművüket a négykerekű helyett. Van, aki környezettudatosságból, és van, aki egészségesebben szeretne élni. A lakosok egyre könnyebben tudnak így közlekedni, hiszen most már a város nagy részén van kialakított kerékpárút. Nemrég egy új szakasz is elkészült, amelyet már birtokba is vehettek a kerékpárosok. A Dózsa György úti hálózatról van szó, de más helyszíneken is folyamatosan dolgoznak a szakemberek.


Új szakasz a Dózsa György úton

A város nagy részén már biztonságosan közlekedhetnek a biciklisek

Az önkormányzat terve, hogy hamarosan az ipari parkot is bekössék a hálózatba

Az öt kilométeres kerékpárút elkészültével – az Erdész utcai és a Síkvölgyi úti kerékpárút összekötésével – közvetlen kapcsolat nyílik majd a síkvölgyi temető és a Tata–Tatabánya bicikliút között, ami nagy előrelépést jelent a környezetbarát, fenntartható városi közlekedésben. Bánhida és Dózsakert kerékpáros közlekedésének komplex fejlesztése 470 millió forintból valósult meg, amelyből 362 millió európai uniós támogatás, 108 millió pedig önkormányzati önerő volt. A város további célja, hogy az ipari parkot is bekössék a hálózatba. A templom irányába azonban nem tudják elvezetni, hiszen ott nagyon keskeny az út, így más megoldást kellett találni. Az Által-ér-völgyi kerékpárútra kötik be Dózsakert városrészt, ezen keresztül lehet majd elérni az ipari parkot is. Ez az Által-ér-völgyi fejlesztés lehetőséget biztosít majd ahhoz, hogy egészen Oroszlányig el lehessen jutni, ha az Oroszlányt Tatabányával és Majkkal összekötő kerékpárút-hálózat is elkészül. A fejlesztések révén újabb városrészek válhatnak majd teljesen kerékpárosbaráttá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.