EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Veszprém

Útlezárás a belvárosban

A kertvárosi csapadékvíz-elvezetés kialakítása miatt július 10-től várhatóan augusztus végéig lezárják a Budapest utat a belvárosi körforgalom és a Kabay utca között a városból kifelé vezető oldalon.

Csak a belváros felé lehet közlekedni a Kossuth iskola előtt (fotó: Domján Attila)

A csapadékvíz-elvezető csatorna kialakításáról Lamos Péter, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Iroda vezetője beszélt múlt szerdai sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a környező utcák (Balaton, Kabay, Muskátli, Tulipán, Mikszáth Kálmán) csapadékvíz-elvezetése eddig nem volt megoldott, most rákapcsolják őket a városi rendszerre. A projekt összértéke 290 millió forint.


Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője és Szabó Róbert, a kivitelező képviselője is tájékoztattak a várható korlátozásokról (fotó: Domján Attila)

A munkaterületet május 25-én adták át a kivitelezőnek, a teljes beruházás várhatóan jövő májusra készül el, a Budapest úti szakaszt azonban már idén augusztusra befejezik, így itt csak néhány hétig tart a nagyobb forgalmat érintő lezárás.

Javasolt kerülőútvonalak

A forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül Budapest irányába terelik el. A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz-forgalom, a lezárást elkerülve, a Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.