EUR: 318,04 Ft
CHF: 271,63 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb Tatabánya

Úton Kína felé

A Bohemian Betyars lépett fel az Agora Zenei Esték újabb rendezvényén

– Amikor anno, 17-18 évesen a gimiben elkezdtük, nem gondoltuk volna, hogy ez lesz belőle – hangsúlyozta Mihályfi Máté, a zenekar szólógitárosa. – Az évek során folyamatosan fejlődtünk és tanultunk, és sokszor a saját hibáinkból jöttünk rá, hogy miről is szól a zenélés.


A Bohemian Betyars különleges zenét játszik, amelyben több stílus keveredik. A magyar népzene és a balkáni zene mellett a ska és a punk stíluselemei is felbukkannak a banda dalaiban.

– A zenénk valóban elég sokoldalú, nem is könnyű kategorizálni – mondta nevetve Fehér Gábor, a zenekar bőgőse. – Bárhová megyünk, ha egy szkeptikus ember eljön a koncertünkre, ő is biztosan talál valamit a zenénkben, ami tetszik neki. Rendszeresen visszahalljuk ezt a közönségtől.

Nem véletlen, hogy a fiúk egyre több külföldi fesztiválra kapnak meghívást, Spanyolországban például rendszeres vendégnek számítanak.

– Az az érdekes, hogy ahogy egyre nyugatabbra mész, egyre pozitívabban állnak hozzád az emberek, egyre nyitottabbak – tette hozzá Fehér Gábor. – Azt, hogy a színpadon mindig próbálunk mindent beleadni, látják az emberek, és értékelik is. Szerencsére ez a hazai közönségről szintén elmondható.

A Bohemian Betyars a következő hónapokban Franciaországban, Törökországban és Kínában is koncertezik.

Kapcsolódó Cikkek