2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Tatabánya

Úton Kína felé

A Bohemian Betyars lépett fel az Agora Zenei Esték újabb rendezvényén

– Amikor anno, 17-18 évesen a gimiben elkezdtük, nem gondoltuk volna, hogy ez lesz belőle – hangsúlyozta Mihályfi Máté, a zenekar szólógitárosa. – Az évek során folyamatosan fejlődtünk és tanultunk, és sokszor a saját hibáinkból jöttünk rá, hogy miről is szól a zenélés.


A Bohemian Betyars különleges zenét játszik, amelyben több stílus keveredik. A magyar népzene és a balkáni zene mellett a ska és a punk stíluselemei is felbukkannak a banda dalaiban.

– A zenénk valóban elég sokoldalú, nem is könnyű kategorizálni – mondta nevetve Fehér Gábor, a zenekar bőgőse. – Bárhová megyünk, ha egy szkeptikus ember eljön a koncertünkre, ő is biztosan talál valamit a zenénkben, ami tetszik neki. Rendszeresen visszahalljuk ezt a közönségtől.

Nem véletlen, hogy a fiúk egyre több külföldi fesztiválra kapnak meghívást, Spanyolországban például rendszeres vendégnek számítanak.

– Az az érdekes, hogy ahogy egyre nyugatabbra mész, egyre pozitívabban állnak hozzád az emberek, egyre nyitottabbak – tette hozzá Fehér Gábor. – Azt, hogy a színpadon mindig próbálunk mindent beleadni, látják az emberek, és értékelik is. Szerencsére ez a hazai közönségről szintén elmondható.

A Bohemian Betyars a következő hónapokban Franciaországban, Törökországban és Kínában is koncertezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.