2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Egyéb Ózd

Változások az úszásoktatásban

Ősztől  az éveken át megszokott oktatók helyett diplomás testnevelő tanárok tanítják úszni a felső tagozatos gyerekeket a városi uszodában. Ismereteink szerint minderre egy korábbi törvényi változtatás kötelezi az iskolákat.

A Kazincbarcikai Tankerület szeptembertől érvényesíti az oktatási törvénybe foglaltakat, ezért következett be a változás – tudtuk meg Nagy-Mengyi Pétertől, aki Schifter Tamás kollégájával több éve úszni tanította a második osztályos általános iskolás gyerekeket. Hozzátette: mindkettőjük számára felajánlották, hogy négyórás munkaidőben dolgozzanak tovább a tankerületnél, másik négy órában pedig az ÓSÉK állományában, ám ők ezt a megoldást nem tartották szerencsésnek. Így Nagy-Mengyi Péter testnevelő tanári, úszó szakirányú diplomájával a Vasvár Úti Általános Iskolában, Schifter Tamás pedig az Újváros Téri Általános Iskolában áll szeptembertől munkába. Ami biztos: az úszásoktatástól ezután sem szakadnak el.


Fotó: Lokál
Képalá: Számos versenyről térnek haza éremmel a fiatal ózdi úszók

Legújabb információnk szerint a város három „legsportosabb”, vagyis a sport területén a legjobb eredményeket elérő iskolája – Vasvár úti-, Újváros-téri- és a Bolyky Tamás Általános Iskola – tanulóinak a jövőben is a két szakember oktatja az úszást. A Fiedler Ottó SE sportolói viszont egyelőre edző nélkül maradnak, mert mindketten úgy döntöttek, kiszállnak a versenysportból.

Nagy-Mengyi Péter triatlonistaként is ismert sportoló, ám a közelmúltban a tiszalöki versenyen megsérült. Szerkesztőségünk nevében kívánunk számára mielőbbi felépülést.

Fotó: Lokál
Képalá: Sikeresek az ózdi úszók

Kapcsolódó Cikkek