EUR: 319,32 Ft
CHF: 274,83 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb Hódmezővásárhely

Vásárhelyen készültek a világbajnokságra

Az elmúlt időszakban több külföldi csapat is a Gyarmati Dezső Sportuszodában készült fel a budapesti vizes világbajnokságra.

Mintegy 200 úszó, sportoló készül, készült a világversenyekre Hódmezővásárhelyen.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye július 14-én kezdődött Budapesten. Az úszók, nyílt vízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnokságán több mint 180 ország mintegy 2000 versenyzője vesz részt. Fekete Ferenc sporttanácsnok elmondta, hogy többek között dánok, lettek, fehéroroszok, svájciak és dél-koreaiak is Hódmezővásárhelyen készültek fel a megmérettetésre.


Fekete Ferenc önkormányzati képviselő

– Ez köszönhető többek között a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságnak is. Az uszodának jó híre van, ezért jönnek ide egyre többen külföldről és az országból is felkészülni – fejtette ki Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

A világ országainak vízben történő vetélkedése Budapesten, július 30-án fog véget érni.

A Dél-Koreából városunkba érkező egyik úszót is sikerült mikrofonvégre kapni a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Sehyeon An, a 100 és 200 méteres pillangó versenyszámban indul a vb-n.

– Koreában nemigen vannak ilyen fejlett úszólétesítmények, így nagyon jó, hogy itt edzhetek. Kényelmes, mert csak két óra utazásra van Budapesttől – mesélte az úszónő.

Sehyeon An és edzője

Edzője elmondta, hogy jártak Szegeden és Mártélyon, ahol egy adag halászlét is megkóstoltak. Elmondása szerint a koreai és a magyar konyha ízvilágában nem vett észre nagy különbséget.

Kapcsolódó Cikkek