2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Győr

Vasárnap kezdődik az EYOF!

Rómából érkezett meg Győrbe a nyár elején az EYOF fáklyája, majd országjárásra indult, vasárnap este pedig az ETO Parkba érkezik, hogy a nyitóünnepségen az összes sportoló és résztvevő tiszteleghessen előtte.

Mióta Magyarországon van az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) jelképe, nagyon sokan találkozhattak vele, hiszen az EYOF Szervezőbizottság az egész országot felölelő futást szervezett, hogy mindenhová eljuthasson. Lassan másfél hónapja szinte mindennap más és más kézbe kerül.


Hugoo ahol megjelent, egyből a legnépszerűbb lett!
Fotó: O. Jakócs Péter

Komplett kis csapat szerveződött köré, amelynek természetesen a kabalakakas, Hugoo is tagja volt. Amerre járt a fáklya, Hugoo mindenhol belopta magát az emberek szívébe. Természetesen elsősorban a gyermekek nagy kedvence volt, rengeteg közös fotó készült vele.

Kovács Katalin kajakirálynőhöz sokan csatlakoztak a budapesti futáson
Fotó: O. Jakócs Péter

Külön büszkeség, hogy sportolók, civilek, óvodák, iskolák is csatlakoztak a futáshoz, ahogy az is felemelő pillanat volt, amikor Győr egyenruhásai hordozták a fáklyát: futottak vele tűzoltók, rendőrök és katonák is.


Az ismert emberek névsorát nehéz lenne felsorolni, hiszen rengetegen az esemény mellé álltak, legyen szó sportolókról vagy más közszereplőkről. A csapattal volt a teljesség igénye nélkül: Csertői Aurél, Darázs Ádám, Földingné Nagy Judit, Jakabos Zsuzsanna, Kovács Katalin, Freddie, Palotai Károly, Fekete Dávid, Csordás Tibor és szinte valamennyi település polgármestere, amerre járt a fáklya.

Sokan követték Jakabos Zsuzsát
Fotó: O. Jakócs Péter

Vasárnap pedig az ETO Parkba érkezik, hogy a nagyszabású, látványos megnyitón lobbanjon fel újra, és egy héten keresztül hirdesse: Győrben zajlik Európa legnagyobb utánpótlás-sporteseménye, ahol 10 ország 2500 sportolója ünnepel együtt Magyarország első olimpiai eseményén, Győrben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.