EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Győr

Vasárnap kezdődik az EYOF!

Rómából érkezett meg Győrbe a nyár elején az EYOF fáklyája, majd országjárásra indult, vasárnap este pedig az ETO Parkba érkezik, hogy a nyitóünnepségen az összes sportoló és résztvevő tiszteleghessen előtte.

Mióta Magyarországon van az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) jelképe, nagyon sokan találkozhattak vele, hiszen az EYOF Szervezőbizottság az egész országot felölelő futást szervezett, hogy mindenhová eljuthasson. Lassan másfél hónapja szinte mindennap más és más kézbe kerül.


Hugoo ahol megjelent, egyből a legnépszerűbb lett!
Fotó: O. Jakócs Péter

Komplett kis csapat szerveződött köré, amelynek természetesen a kabalakakas, Hugoo is tagja volt. Amerre járt a fáklya, Hugoo mindenhol belopta magát az emberek szívébe. Természetesen elsősorban a gyermekek nagy kedvence volt, rengeteg közös fotó készült vele.

Kovács Katalin kajakirálynőhöz sokan csatlakoztak a budapesti futáson
Fotó: O. Jakócs Péter

Külön büszkeség, hogy sportolók, civilek, óvodák, iskolák is csatlakoztak a futáshoz, ahogy az is felemelő pillanat volt, amikor Győr egyenruhásai hordozták a fáklyát: futottak vele tűzoltók, rendőrök és katonák is.


Az ismert emberek névsorát nehéz lenne felsorolni, hiszen rengetegen az esemény mellé álltak, legyen szó sportolókról vagy más közszereplőkről. A csapattal volt a teljesség igénye nélkül: Csertői Aurél, Darázs Ádám, Földingné Nagy Judit, Jakabos Zsuzsanna, Kovács Katalin, Freddie, Palotai Károly, Fekete Dávid, Csordás Tibor és szinte valamennyi település polgármestere, amerre járt a fáklya.

Sokan követték Jakabos Zsuzsát
Fotó: O. Jakócs Péter

Vasárnap pedig az ETO Parkba érkezik, hogy a nagyszabású, látványos megnyitón lobbanjon fel újra, és egy héten keresztül hirdesse: Győrben zajlik Európa legnagyobb utánpótlás-sporteseménye, ahol 10 ország 2500 sportolója ünnepel együtt Magyarország első olimpiai eseményén, Győrben.

Kapcsolódó Cikkek