EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb XIII.kerület

Véget ért az európai kaland

Nem sokáig volt versenyben a Vasas labdarúgócsapata az Európa Ligában, hiszen már az első előselejtezős ellenfél, a Beitar Jeruzsálem erős ellenfélnek bizonyult. Az angyalföldiek német edzője, Michael Oenning szerint jövőre újra kilép a csapat az európai kupaporondra.

Az izraeli Yossi Benayoun Vida Máté fölé nőtt, a Beitar simán nyert a Vasas ellen (MTI Fotó: Czagány Balázs)

Pedig jól indult, hiszen a Vasas a Beitar elleni meccs 88. percében még 3-1-re vezetett, ám az izraeliek fergeteges hajrával megfordították az eredményt, és 4-3-ra nyertek. Még így is volt esély a továbbjutásra, igaz, ehhez hazai pályán legalább egy góllal nyerni kellett volna, ám a visszavágón a jeruzsálemi csapat már esélyt sem adott a Vasasnak, és 3-0-ra nyert. Ezzel a piros-kékek kiestek az Európa Ligából.
– Természetesen szomorúak, csalódottak vagyunk – mondta Michael Oenning vezetőedző a mérkőzés után. – Az kijelenthető, hogy ha nem megyünk eleget előre és nem rúgunk gólt, nem lehet meccset nyerni. Az elején látni lehetett, hogy mi szeretnénk betalálni, de aztán jött az egész meccs kulcsmomentuma: bár jól kezdtünk, összehoztunk egy 11-est, ami ugyan kimaradt, de utána egyből jött egy szöglet, amelyből gól született.

Az edző úgy véli, ez az eset benne maradt a fejekben a hátralévő 80 percben, márpedig a nemzetközi kupameccsek sokszor a fejekben dőlnek el.

– Félidőben még próbáltam felrázni a csapatot, de sajnos a folytatásban sem tudtuk elérni, amit elterveztünk, a Beitar pedig nagyon rutinosan és okosan játszotta a saját játékát, és ezzel megölte a miénket. Látszott, hogy a nemzetközi kupa egy külön lépcsőfok. Sajnálom, hogy a fiatal, sikeréhes csapat az erőfeszítései ellenére nem érte el a célját. Innentől kezdve arra kell koncentrálnunk, hogy jól kezdjük a bajnokságot és minél jobb eredményt érjünk el. Ebből a párharcból sokat tanulhatunk, amit a jövőben kamatoztathatunk a pályán.

Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy Angyalföldön várták ( MTI Fotó: Czagány Balázs)

Murka Benedek, a csapat játékosa elmondta, hogy a meccs előtt bizakodóak voltak a játékosok.
– Hittük, hogy le tudjuk dolgozni az egygólos hátrányunkat. Azt gondolom, hogy az első félidőben nem játszottunk rosszul, de sajnos nem sikerült eredményesnek lennünk. Nem tudtunk gólt rúgni, ezzel elúszott az esély. Nagyon szomorúak vagyunk, de tudom, hogy ebből a vereségből sokat tanulunk.
A Vasas az előző NB I-es bajnokságban sokáig vezetett, végül a harmadik helyen végzett. A hétvégén induló bajnokságban egy ilyen helyezéssel ismét európai kupainduló lenne a csapat. Ehhez az első lépést 16-án kell megtenni, amikor a Diósgyőr lesz a Vasas vendége. A mérkőzést az Ilovszky Rudolf Stadion építése miatt Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik, 17 órás kezdéssel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.