2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Veronai tragédia: perverzek zaklatják az áldozatok szüleit

Több édesanya is feldúltan mesélt a Lokálnak arról, hogy ismeretlenek kegyeletsértő, perverz tartalmú levelekkel zaklatják őket. A rendőrség elfogott és őrizetbe vett egy férfit, aki most szabadlábon védekezhet.

Fél év telt el a tragikus veronai autóbusz-baleset óta, de az idő múlása sok családnak nemhogy megnyugvást, hanem éppenséggel újabb fájdalmat hozott. Hónapok óta a legnagyobb közösségi oldalon ismeretlen, rosszindulatú emberek zaklatják ugyanis a gyászoló szülőket. Kegyeletsértő, beteges tartalmú levelekben taglalják, mit csinálnának a kisfiaikkal.


– Egyik éjjel a Facebookon üzenetet kaptam K. Tibortól, akit nem is ismerek. Azt ígérte, megkeresi a Veronában elhunyt fiam öccsét, hogy fajtalankodjon vele. És utána nemcsak az én torkomat vágja el, hanem a kisfiamét is – mesélt a megdöbbentő üzenetről a Lokálnak az egyik szinyeis gimnazista édesanyja. – Láttam annak a férfinak a Facebook-oldalát, és nagyon megrémültem, másnap reggel feljelentést tettem.

A nyomozók azonnal őrizetbe vették az állítólagos levélírót. Lefoglalták a telefonját, a számítógépét, s átvizsgálva ezeket, pornográf tartalmú, obszcén fotókkal szembesültek. K. Tibor azzal védekezett, nem ő írta a zaklató leveleket, valaki feltörhette az oldalát.


– Én is feljelentést tettem, mert hasonló tartalmú fenyegető levelet kaptam, amiben az elhunyt fiamra obszcén megjegyzéseket tett az illető – kesergett egy másik, a veronai buszbalesetben érintett édesanya.

Sípos Szilvia a kisfiát, Botondot gyászolja. Az anya a Facebookon számolt be arról, hogy egy magát Gipsz Jakabként azonosító ember március óta zaklatja őt.

– Ez az ember rendszeresen zaklat minket, állandóan változtatja a nevét. Legutóbb azt írta, hogy hamarosan úgy fogunk égni, mint azok ott Veronában – mondta a gyászoló édesanya. – Úgy tudom, velem együtt öt – a veronai balesetben gyermekét elvesztő – szülő és a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárnője kap tőle rendszeresen ilyen tartalmú üzeneteket.

K. Tibor szabadlábon védekezhet. A BRFK sajtóügyelete kérdésünkre közölte: a zaklatás gyanúja miatt összevont ügyekben a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

Fotó: EPA

Kapcsolódó Cikkek

 • 80 éves Batman

  80 éves Batman

  A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

 • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.

 • Még több gyilkosság és sárm

  Még több gyilkosság és sárm

  Több mint 10 éve már, hogy Maureen Jennings Detective Murdoch-regényeinek szereplői életre keltek, és azóta is világszerte sok millió ember nézi az eddig 13 évadot felvillantó sorozatot.