2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Külföld

Videóra vették a hamburgi késes támadó ámokfutását

A Spiegel hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amit egy autóból rögzítettek arról a hamburgi támadóról, aki pénteken megölt egy embert a némát városban. 

Az eset délután történt Hamburg Barmbek nevű városrészében. A rendőrség este közölte, hogy a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, állampolgárságának megállapítása folyamatban van. A Bild című lap értesülése szerint a férfi a szupermarketben azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb).


A hamburgi rendőrség az eset után kiadott első közleményét frissítve azt közölte, hogy a feltételezett elkövető a nyomozás első megállapításai alapján belépett egy szupermarketbe, majd leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe.  A késelés után elhagyta az üzletet, és menekülés közben megsebesített négy embert.

A támadót járókelők fogták le, a férfi dulakodás közben könnyebb sérüléseket szenvedett. Végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök őrizetbe vették.

A tartományi rangú város vezetője, Olaf Scholz szombatra virradóra kiadott közleményében kiemelte: a támadó “nyilvánvalóan olyan ember, aki védelmet kért nálunk, Németországban, és aztán ellenünk fordította gyűlöletét”.  Az elkövetőt “keményen meg kell büntetni” – tette hozzá az első polgármester.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek