EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

Hazugsággal vádolta a magyar vívókat több migránsbarát portál. Boczkó Gábornak, a vívószövetség megbízott főtitkárának szavait kérdőjelezték meg, aki a lipcsei világbajnokság kapcsán beszélt a német városban lévő áldatlan állapotokról, amit a migránsok okoznak.

Boczkó Gábor/Fotó: MTI – Máthé Zoltán

A kritikus biztonsági helyzet miatt csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében, a vívó-világbajnokság helyszínén a magyar vívóválogatott tagjai az elmúlt napokban – hangzott el a napokban az M1 aktuális csatorna esti Híradójában. Boczkó Gábor arról számolt be, hogy nem tudtak kizárólag a versenyekre koncentrálni, mivel a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a valószínűleg migránsokhoz köthető rendbontások. Boczkó ennek kapcsán elmondta, hogy a német városban rendszeres volt a hangoskodás, a tülekedés, látták, hogy valaki egy nagy bozótvágó késsel hadonászott, de tanúi voltak annak is, amikor egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt. Élménybeszámolóját Boczkó azzal zárta, hogy „megrázó volt, mert Budapesten azért ilyeneket nem látni napi szinten”.


Ezután persze azonnal beindult a Soros György által pénzelt 444.hu, a portál szerint „teljesen kamu migránstámadásokról beszélt a magyar vívók vezetője a közmédia híradójában”. A „hírt” persze rögtön átvette a jobbikos Simicska Lajos-féle Index is. Csakhogy a Soros-féle szerkesztőség ismét melléfogott, ráadásul nem is kicsit – írja a 888.hu. Ugyanis az M1 Híradó stábjának eljuttatott levelében elismerte a lipcsei rendőrség, hogy valóban intézkedtek egy olyan esetnél, ahol egy észak-afrikai pár vitába keveredett, és egy ideig többen köréjük gyűltek.

A vívószövetség egy rövid videót is feltöltött Facebook-oldalára az esetről. A szövetség közlése szerint továbbra is mindenben támogatják Boczkót és a maguk részéről mostantól lezártnak tekintik a főtitkár nyilatkozata után kialakult nemtelen vitát.

 

A fentihez hasonló esetek egyébként mindennaposak Németországban. A Lokál rövid keresgélés után két hasonló eset beszámolójára is rábukkant. A Tag24.de július 27-én például arról írt, hogy egy 46 éves türingiai családapa összetűzésbe keveredett egy német és afgán fiatalokból álló csoporttal egy parkban, ahol dulakodtak is. Később újra találkoztak egy büfénél, ott újra fellángolt a vita, és az egyik fiatal előrántva egy kést, többször megszúrta vele a családapát. A férfi a karján és a hasán sérült meg, a lipcsei klinikára szállították.

Szintén ez a lap írta meg egy nappal korábban, hogy a Lipcsétől 44 kilométerre lévő Zeitzben a rendőrök letartóztattak három 17-18 éves szíriai fiatalt, akik meg akartak erőszakolni egy 35 éves nőt. A nyomozás adatai szerint gyalog közlekedett, amikor a szírek molesztálni kezdték. A nő védekezett, ki tudott szabadulni és amikor a mobilja csörögni kezdett, a fiatalok elrohantak. Előzetes letartóztatásba helyezték őket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.