EUR: 323,67 Ft
CHF: 287,66 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Nyíregyháza

Virágszirmok vezetnek át a labirintuson

A botanikus kert alapításának 40. évfordulója alkalmából nyitotta meg képzeletbeli kapuit 2012. június 10-én a rózsalabirintus.

– A gyűjtemény Floribundából, Teahibridből, Polyanthából, talajtakaróból és magas törzsű rózsákból áll. Több mint száz fajta ezret meghaladó egyede gyönyörködteti a látogatókat. A botanikus kert az évek során az esküvői fotózások rendszeres helyszínévé vált. Munkatársam, Ónodi Mihály ötlete volt a tövek mulcsozása, ami visszaszorítja a gyomokat, hatékonyabbá teszi az öntözést, valamint a gombás betegségek is kevésbé jellemzőek, sőt a téli fagyok ellen is jelentős védelmet biztosít – árulta el a Lokál Extrának a kert munkatársa, Ónodi Henrik. Az ámulatba ejtő labirintusért évről évre egyre többen keresik fel a kertet, érdemes ellátogatni a helyszínre, amíg virágoznak a szivárvány minden színében tündöklő rózsák.


Rózsalabirintus (Fotó: Kohut Árpád)

Rózsalabirintus (Fotó: Kohut Árpád)

A szivárvány minden színében pompáznak (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.