EUR: 354,73 Ft
CHF: 333,58 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb Nyíregyháza

Virágszirmok vezetnek át a labirintuson

A botanikus kert alapításának 40. évfordulója alkalmából nyitotta meg képzeletbeli kapuit 2012. június 10-én a rózsalabirintus.

– A gyűjtemény Floribundából, Teahibridből, Polyanthából, talajtakaróból és magas törzsű rózsákból áll. Több mint száz fajta ezret meghaladó egyede gyönyörködteti a látogatókat. A botanikus kert az évek során az esküvői fotózások rendszeres helyszínévé vált. Munkatársam, Ónodi Mihály ötlete volt a tövek mulcsozása, ami visszaszorítja a gyomokat, hatékonyabbá teszi az öntözést, valamint a gombás betegségek is kevésbé jellemzőek, sőt a téli fagyok ellen is jelentős védelmet biztosít – árulta el a Lokál Extrának a kert munkatársa, Ónodi Henrik. Az ámulatba ejtő labirintusért évről évre egyre többen keresik fel a kertet, érdemes ellátogatni a helyszínre, amíg virágoznak a szivárvány minden színében tündöklő rózsák.


Rózsalabirintus (Fotó: Kohut Árpád)

Rózsalabirintus (Fotó: Kohut Árpád)

A szivárvány minden színében pompáznak (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.