2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Nyíregyháza

Virágszirmok vezetnek át a labirintuson

A botanikus kert alapításának 40. évfordulója alkalmából nyitotta meg képzeletbeli kapuit 2012. június 10-én a rózsalabirintus.

– A gyűjtemény Floribundából, Teahibridből, Polyanthából, talajtakaróból és magas törzsű rózsákból áll. Több mint száz fajta ezret meghaladó egyede gyönyörködteti a látogatókat. A botanikus kert az évek során az esküvői fotózások rendszeres helyszínévé vált. Munkatársam, Ónodi Mihály ötlete volt a tövek mulcsozása, ami visszaszorítja a gyomokat, hatékonyabbá teszi az öntözést, valamint a gombás betegségek is kevésbé jellemzőek, sőt a téli fagyok ellen is jelentős védelmet biztosít – árulta el a Lokál Extrának a kert munkatársa, Ónodi Henrik. Az ámulatba ejtő labirintusért évről évre egyre többen keresik fel a kertet, érdemes ellátogatni a helyszínre, amíg virágoznak a szivárvány minden színében tündöklő rózsák.


Rózsalabirintus (Fotó: Kohut Árpád)

Rózsalabirintus (Fotó: Kohut Árpád)

A szivárvány minden színében pompáznak (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.