2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Kecskemét

Visszanézhető a KTV új műsora, az Élő emlékezet

A KTV Élő emlékezet című új ismeretterjesztő történelmi magazinműsorában túlélők nyilatkoznak a kommunista diktatúra és a szocialista kor ideje alatt elszenvedett traumák körülményeiről.

A Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. és a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) Hivatala 2017 első negyedévében kölcsönös együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a NEB Hivatala által készített Oral History-felvételeket Kecskeméten is bemutatják. A NEB 2015 március hónapban – a Kecskeméti Katona József Múzeummal együttműködésben – egy az írott források kutatásától részben elkülönülő, a kommunista diktatúra személyesen átélt emlékeit archiváló projektet indított el. Ennek keretében arra vállalkozott, hogy a diktatúra tragédiáiban részt vevő személyekkel olyan speciális videóinterjúkat készítsen, amelyek egyedülálló módon nemcsak az egyén adott időszakban átélt traumáit dolgozzák fel, hanem az egész élettörténetre koncentrálnak. Az interjúk mostantól a KTV adásában, a hozzá kapcsolódó Hirös Históriák weboldalon, a hirös.hu Facebook-felületén és a múzeum honlapján is elérhetők lesznek. A történelmi emlékezetet túlélők tapasztalatain keresztül bemutató és elemző műsort Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történész, muzeológus munkatársa, a felvételek szerkesztője vezeti.


Az egész élettörténetre koncentráló videointerjúk a KTV műsorán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.