2019. június 20., csütörtök
Rafael

Sport

Vizes vb 2017: a vegyes zónában és a sajtótájékoztató termében forgathatnak a stábok

A nem jogtulajdonos médiumok a vegyes zónában és a sajtótájékoztató termében forgathatnak a vizes világbajnokság ideje alatt, élőben azonban onnan sem jelentkezhetnek be a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetséggel kötött megállapodás értelmében – mondta Székely Dávid, az M4 Sport vezető szerkesztője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Székely Dávid közölte, jogtulajdonosként a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szólaltathatja meg elsőként a versenyzőket.


Az MTVA-nak lesznek olyan saját kamerái is, amelyek képe a nemzetközi közvetítésben nem látszik majd, de a magyar tévénézők láthatják, valamint minden helyszínen lesz saját tv-stúdiója, így a szakértők is a helyszínen tudják kommentálni az eseményeket – tette hozzá.

A sportszerkesztő úgy fogalmazott, ilyen horderejű eseményt még nem közvetített magyar televízió, talán nagyobb kihívás lesz, mint egy olimpia, ráadásul a világbajnokság ideje alatt lesz a Forma 1-es magyar nagydíj, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, valamint a vívó világbajnokság is.

Székely Dávid a Duna Arénát, ahol az úszást és a műugrást rendezik, a londoni úszóközponthoz hasonlította, véleménye szerint biztosan különleges élmény lesz ott a szurkolás.

A jövő pénteki megnyitóünnepséggel kapcsolatban azt mondta, láttak már néhány látványtervet, de a részletek még titkosak, ráadásul a program is változik, hiszen Emeli Sandé énekesnő beteg lett, így nem tud fellépni.

Szólt arról is, hogy a megnyitó közvetítésére való felkészülés nagyon összetett feladat, utána kell nézni például a verseny hagyományainak, a sportolók életének és érdekesen kell előadni az információkat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kásásék jutalomjátékra készülnek

  Kásásék jutalomjátékra készülnek

  Újrajátsszák a sydney-i olimpia magyar–orosz férfi vízilabdadöntőjét. Természetesen ott lesz az augusztus végi All Star fesztiválon a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás is.

 • Európa csúcsán a Ferencváros

  Európa csúcsán a Ferencváros

  Bő hat év alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát, amely a klub 120 éves történetének első csapatsportbeli Bajnokok Ligája trófeáját nyerte meg.

 • Elszúrta a BL-sorsolást az UEFA

  Elszúrta a BL-sorsolást az UEFA

  Mégsem idegenben kezd a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Ferencváros. A sorsolás után még ez volt a helyzet, ám az UEFA az Origónak írt válaszlevelében elismerte, hogy hibázott, és a megismételt procedúra eredményeképpen a Fradi az Üllői úton játszik először.

 • Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.