EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Vizes vb: A grúz sportvezetők is dicsérték a világbajnokságot

Grúzia sportminiszter-helyettese, valamint az ország Nemzeti Vízisport Szövetségének elnöke is dicsérte a Magyarországon zajló vizes világbajnokságot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának szerdai közleménye szerint Szabó Tünde államtitkár hivatalában fogadta Shalva Gogoladze sportminiszter-helyettest és David Rurua szövetségi elnököt. Előbbi “gratulált a vizes vb kiemelkedő rendezéséhez, a csodálatos helyszínekhez, és külön kitért a Duna Arénára, mint a világ egyik legmodernebb uszodakomplexumára”.


Gogoladze elismerését fejezte ki, hogy “Magyarország egy ilyen rangos esemény professzionális lebonyolításával mutathatja meg magát az egész világnak”. Példaértékűnek nevezte azt a sportigazgatási modellt, amely mindezt lehetővé tette a pályázat benyújtásától kezdve, a megvalósult létesítményfejlesztéseken át, a nemzetet összekovácsoló közösségi élményekig.

A grúz sportvezető a két ország közti, mielőbbi együttműködési lehetőségek szerződéses kidolgozását szorgalmazta, kiemelten a fejlesztések és a nemzetközi sportesemények rendezése területén, valamint az egyes sportágak tekintetében is. A dokumentum aláírására jövőre kerülhet sor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.