EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Vizes vb: A grúz sportvezetők is dicsérték a világbajnokságot

Grúzia sportminiszter-helyettese, valamint az ország Nemzeti Vízisport Szövetségének elnöke is dicsérte a Magyarországon zajló vizes világbajnokságot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának szerdai közleménye szerint Szabó Tünde államtitkár hivatalában fogadta Shalva Gogoladze sportminiszter-helyettest és David Rurua szövetségi elnököt. Előbbi “gratulált a vizes vb kiemelkedő rendezéséhez, a csodálatos helyszínekhez, és külön kitért a Duna Arénára, mint a világ egyik legmodernebb uszodakomplexumára”.

Gogoladze elismerését fejezte ki, hogy “Magyarország egy ilyen rangos esemény professzionális lebonyolításával mutathatja meg magát az egész világnak”. Példaértékűnek nevezte azt a sportigazgatási modellt, amely mindezt lehetővé tette a pályázat benyújtásától kezdve, a megvalósult létesítményfejlesztéseken át, a nemzetet összekovácsoló közösségi élményekig.

A grúz sportvezető a két ország közti, mielőbbi együttműködési lehetőségek szerződéses kidolgozását szorgalmazta, kiemelten a fejlesztések és a nemzetközi sportesemények rendezése területén, valamint az egyes sportágak tekintetében is. A dokumentum aláírására jövőre kerülhet sor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!