EUR: 323,67 Ft
CHF: 287,66 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb V.kerület

Vizes vb – vízi lények

Múlt péntek óta zajlik a főváros sporttörténetének eddigi legnagyobb szabású eseménye, a vizes világbajnokság. A nemzetközi esemény megrendezéséhez a budapesti infrastruktúra alapos átszabására volt szükség: uszodák születtek, illetve alakultak át, parkok, utak, sétányok létesültek.

És kikerült az utcákra, terekre néhány új köztéri szobor is, amelyek tematikájukkal a sporteseményt üdvözlik. Valamennyi Szőke Gábor Miklós alkotása.

Az óriás-toronyugrást szimbolizálja a Batthány téri orka (fotók: MTI)

A vízilabdát jelképező polip a margitszigeti Atlétikai Centrumnál

A szinkronúszásra utal ez a Városligetben elhelyezett halraj

Az úszás szimbóluma a Duna Aréna mellett

Így ábrázolja a nyílt vízi úszást a szobrász

A delfinről a műugrás jutott az alkotó eszébe

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.