EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb

Vízipólósaink mellé szegődött a szerencse

Nagy Viktor és Keszthelyi Rita a Tippmix kupa online szavazásának díjátadóján a serleggel
(Fotó: Máté Krisztián)

Keszthelyi Rita Európa-bajnok és Nagy Viktor világbajnok vízilabda-játékos lett idén a közönség két kedvence a sportágban. Ők ketten kapták a legtöbb voksot a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett Tippmix kupa online szavazásán. De nemcsak ők, hanem teljes a női és a férfi vízlabda-válogatott okkal bízhat benne, hogy a szerencse velük lesz a közelgő világbajnokságon.

A díjjal járó serleget a magyar bajnoki szezon legjobb női és férfi vízilabda-játékosainak dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója adta át a napokban. Az eseményen szó esett a közeledő vizes világbajnokság alkalmából a viadallal kapcsolatos célokról, várakozásokról és esélyekről.


– Itthon játszani már önmagában is rengeteg pluszt ad a teljesítményhez – ezt emelte ki a szezon legjobb női játékosa, Keszthelyi Rita.

– Szeretném megköszönni azoknak, akik nézték a női bajnokság mérkőzéseit és szavaztak, nagyon jó kezdeményezés volt az online voksolás – mondta Rita, aki felidézte, milyen felejthetetlen élmény volt számukra, mennyire doppingolta a csapatot, amikor a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon az oroszok ellen szakadó esőben játszottak. – Azt hittük, üres lesz a lelátó, csak a család és a barátok szurkolnak majd a helyszínen nekünk. Ehhez képest félház volt, ez óriási erőt adott nekünk.


– Mindig azt szoktam mondani, a négy közé jutás az első megálló, utána már csak két meccset kell nyerni – tette hozzá Nagy Viktor és egyetértett vele Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

Dr. Kemény Dénes szerint a négy közé jutás az első nagy cél. A maradék két meccset aztán már csak meg kell nyerni (Fotó: Máté Krisztián)

– Két módon lehet jól szerepelni, az egyik az első meccsre való felkészülés, a másik pedig egy végcél kitűzése. Ez a négy közé jutás lehet, és utána már nincs más feladat, csak a maradék két meccsen 110 százalékot nyújtani és megnyerni – fejtette ki az egykori szövetségi kapitány, akinek elnökként ez már a harmadik világbajnoksága. – Fontos megemlítenem, milyen sokat köszönhet a hazai vízilabdasport a Szerencsejáték Zrt.-nek. A társaság és a szövetség között egy évvel ezelőtt széles körű együttműködés jött létre. Ennek keretében az összes első osztályú magyar vízilabdacsapat kap támogatást. Ebben van szabadon felhasználható keret és prémium a minél több magyar játékost pártoló csapatoknak. Nagyon fontos ugyanis, hogy a lehető legtöbb hazai játékos játsszon a klubokban, hiszen a magyar vízilabdasport fejlődési iránya nem mehet a válogatott rovására.

Dupla évforduló

A nemzeti lottótársaság sportfogadási termékeivel idén kettős jubileumot is ünnepel: a Totó a 70., a Tippmix pedig megszületésének 20. évfordulóját jegyzi.

És hogy miért bízhatnak okkal abban a női és a férfi vízilabda-válogatott játékosai, hogy a szerencse a 2017. július 14. és 30. közötti vizes világbajnokságon is velük lesz? Dr. Zsiga Marcell elárulta, a támogatásokon túl a társaság meglepetéssel is készül.

Dr. Zsiga Marcell adta át a díjat
(Fotó: Máté Krisztián)

– A Szerencsejáték Zrt. büszke a magyar vízilabdázók sikereire – tette hozzá. – Szurkoljunk együtt a magyar férfi és női válogatottért a budapesti vizes világbajnokságon!

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.