EUR: 323,66 Ft
CHF: 280,38 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Veszprém

Zajlik az Utcazene Fesztivál

Július 19. és 22. között rendezik meg a Veszprémi Utcazene Fesztivált a belváros utcáin és terein. Idén húsz kiválasztott zenekar verseng a fődíjakért, mellettük a világ számos pontjáról érkező banda szórakoztatja az utcán járó nagyérdeműt. Négy nap alatt 11 helyszínen 62 zenekar összesen 168 koncertet ad.

Porga Gyula polgármester az esemény sajtótájékoztatóján kiemelte: a Veszprémi Utcazene Fesztivál is egy olyan rendezvény, amely a VeszprémFesthez és a Rozé Rizling és Jazz Napokhoz hasonlóan nem importált, hanem tipikus veszprémi esemény, amelyet a mai napig a városban élők gondoznak.


Muraközy Péter és Porga Gyula a fesztivál előtt felhívták a figyelmet az idei újdonságokra (fotó:Domján Attila)

– Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai popipar szereplőinek, hiszen tavaly például a Lóci Játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. Persze nem lehet ilyen szoros összefüggést találni, de igaz, hogy például Petruska pályafutása is az Utcazene Fesztiválon indult, majd a 2016-os A Dal felfedezettje lett, most pedig már nálunk a zsűri tagja – tette hozzá Muraközy Péter főszervező.

Idén júliusban immár harmadik alkalommal érkezik a mozgó vendéglátás krémje Veszprémbe. Budapest után itt szokott lenni a legnagyobb Food Truck Show, a legtöbb kocsi vidéken, épp ezért a belváros mellett az Óváros téren új food truck utcát nyitnak a szervezők.


Idén is várja a fesztiválozókat az óriáskerék (fotó: Kallo Péter)

Idei újdonság az úgynevezett Selfie Színpad is. A Kossuth Lajos utcai helyszínen Spotify-előfizetésért túlméretezett hangszerekkel fotózkodhatnak az érdeklődők. Az óriáskereket a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is felépítették.

A fesztivál ideje alatt a látogatók biztonsága és a megnövekedett terrorveszély miatt este 9 és hajnali 3 óra között útlezárások lesznek a városban. Az Óvári Ferenc utcán, a Megyeháza téren, a Horgos utcán, a Szabadság téren, a Brusznyai Árpád utcán és a Haubner Máté parkban csak a megkülönböztetett járművek, az adott utcákban lakók járművei, illetve a tömegközlekedési eszközök közlekedhetnek.

Négy estére az egész belváros egyetlen nagy bulivá változik (fotó: Kallo Péter)

A lezárások miatt a fő közlekedési irányok is módosulnak: egyrészt a Dózsaváros irányából a belvárosba érkezőknek, valamint a Budapesti út irányából a Dózsavárosba haladóknak kell változtatni a megszokott útvonalon.

Az ÉNYKK Zrt. új járatokat is közlekedtet a fesztivál ideje alatt: hajnali 2 órás indulással Herend, Zirc, Gyulafirátót, Litér, Nagyvázsony és Várpalota útirányába.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.