EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Veszprém

Zajlik az Utcazene Fesztivál

Július 19. és 22. között rendezik meg a Veszprémi Utcazene Fesztivált a belváros utcáin és terein. Idén húsz kiválasztott zenekar verseng a fődíjakért, mellettük a világ számos pontjáról érkező banda szórakoztatja az utcán járó nagyérdeműt. Négy nap alatt 11 helyszínen 62 zenekar összesen 168 koncertet ad.

Porga Gyula polgármester az esemény sajtótájékoztatóján kiemelte: a Veszprémi Utcazene Fesztivál is egy olyan rendezvény, amely a VeszprémFesthez és a Rozé Rizling és Jazz Napokhoz hasonlóan nem importált, hanem tipikus veszprémi esemény, amelyet a mai napig a városban élők gondoznak.


Muraközy Péter és Porga Gyula a fesztivál előtt felhívták a figyelmet az idei újdonságokra (fotó:Domján Attila)

– Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai popipar szereplőinek, hiszen tavaly például a Lóci Játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. Persze nem lehet ilyen szoros összefüggést találni, de igaz, hogy például Petruska pályafutása is az Utcazene Fesztiválon indult, majd a 2016-os A Dal felfedezettje lett, most pedig már nálunk a zsűri tagja – tette hozzá Muraközy Péter főszervező.

Idén júliusban immár harmadik alkalommal érkezik a mozgó vendéglátás krémje Veszprémbe. Budapest után itt szokott lenni a legnagyobb Food Truck Show, a legtöbb kocsi vidéken, épp ezért a belváros mellett az Óváros téren új food truck utcát nyitnak a szervezők.


Idén is várja a fesztiválozókat az óriáskerék (fotó: Kallo Péter)

Idei újdonság az úgynevezett Selfie Színpad is. A Kossuth Lajos utcai helyszínen Spotify-előfizetésért túlméretezett hangszerekkel fotózkodhatnak az érdeklődők. Az óriáskereket a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is felépítették.

A fesztivál ideje alatt a látogatók biztonsága és a megnövekedett terrorveszély miatt este 9 és hajnali 3 óra között útlezárások lesznek a városban. Az Óvári Ferenc utcán, a Megyeháza téren, a Horgos utcán, a Szabadság téren, a Brusznyai Árpád utcán és a Haubner Máté parkban csak a megkülönböztetett járművek, az adott utcákban lakók járművei, illetve a tömegközlekedési eszközök közlekedhetnek.

Négy estére az egész belváros egyetlen nagy bulivá változik (fotó: Kallo Péter)

A lezárások miatt a fő közlekedési irányok is módosulnak: egyrészt a Dózsaváros irányából a belvárosba érkezőknek, valamint a Budapesti út irányából a Dózsavárosba haladóknak kell változtatni a megszokott útvonalon.

Az ÉNYKK Zrt. új járatokat is közlekedtet a fesztivál ideje alatt: hajnali 2 órás indulással Herend, Zirc, Gyulafirátót, Litér, Nagyvázsony és Várpalota útirányába.

Kapcsolódó Cikkek