EUR: 352,46 Ft
CHF: 330,76 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Belföld

Zajos lesz a választási kampány

Zajos kampányra számít a választások előtt a Fidesz frakcióvezetője; Kósa Lajos a Magyar Hírlap szombati számban megjelent interjúban a civiltörvény elleni bojkottról, valamint a plakáttörvényről is beszélt.

Biztos, hogy zajos lesz a kampány, a durvuló parlamenti hangnem mellett azért is, mert a kihívók nagyon magasra tették a lécet önmaguk számára, amit szinte biztosan levernek – mondta a Magyar Hírlapnak Kósa Lajos.


A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: az MSZP elnöke azt mondta, ha most nem nyernek, nincsen szükség erre a baloldalra Magyarországon, Vona Gábor vereség esetére pedig azt ígérte, hogy távozik a Jobbik éléről. Amikor az ellenfél a saját maga számára élet-halál kérdésévé teszi a választást, akkor ez szükségszerűen durva politikai vitákhoz vezet – tette hozzá.

A frakcióvezető szerint a Jobbik behozta a parlamentbe a “kocsmapolitizálást”, kiabálva, gyalázkodva, személyében fenyegetve másokat. Hozzáfűzte, hogy nincs egységes ellenzék, viszont van közöttük egy verseny, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a választásokon, és ebben szerintük az lesz a győztes, aki a legádázabb ellenfele a Fidesznek.


A lap arról is kérdezte a frakcióvezetőt, mi a véleménye arról, hogy egyes szervezetek bojkottálják a civiltörvény végrehajtását. Kósa Lajos kifejtette: az összesen körülbelül hatvanezer civil szervezetből mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget, akciójuk nem tekinthető tömegesnek, inkább csak pár hangoskodóról van szó. Megjegyezte, hogy egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást.

A plakáttörvénnyel kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a módosításához nem volt szükség kétharmados többségre, mivel általános szabályról van szó, amely az összes költségvetési szervezetre vonatkozik, nem pedig pártokra vonatkozó speciális szabályról. Hozzáfűzte, hogy a szabályozás nem a plakáthelyek vásárlásáról szól önmagában, hanem egy korrupciós helyzet kezeléséről. Az állandóan korrupcióról beszélő ellenzék azonban egységesen elutasította, hogy ezt a – pártok burkolt támogatását lehetővé tevő – kiskaput bezárják, nyilván azért, mert élni szeretnének a jövőben is ezzel a lehetőséggel – fejtette ki a Magyar Hírlapban Kósa Lajos.

Kapcsolódó Cikkek

  • Maul Pincészet – Lilla 2018

    Maul Pincészet – Lilla 2018

    Kivételes, bíborvörös, sötét szín, lilás reflexekkel. Páratlanul fűszeres, aromagazdag illatokkal nyit, amelyek már az első kortynál is intenzíven érezhetőek.

  • Gyurcsányék újra a magyar családok ellen fordultak

    Gyurcsányék újra a magyar családok ellen fordultak

    Gyurcsányék, a szocialisták, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok, az LMP-sek, tehát a teljes baloldal megint egyértelművé tette, hogy nekik nem a magyar gyermekek, nem a magyar édesanyák és édesapák az elsők – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.