2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Szombathely

Zene, tánc, lüktetés

Egy hétig a vasi megyeszékhely volt a komolyzene fővárosa: neves karmesterek, professzorok, zeneművészek és ifjú tehetségek találkoztak Szombathelyen az 50., jubileumi Bartók Szeminárium és Fesztiválon. A rendezvény nagyszabású koncerttel ért véget az Agora – Művelődési és Sportházban.

A Savaria Szimfonikus Zenekar Bartók Béla: A fából faragott királyfi, illetve Sztravinszkij: Tavaszi áldozat című művét adta elő. Utóbbiban közreműködtek a Bozsik Yvette Társulat táncművészei is, ezzel új értelmezést adva a műnek. A hangversenyen a karmesterkurzus résztvevői vezényeltek.

Fotó: HE

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.