EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szombathely

Zene, tánc, lüktetés

Egy hétig a vasi megyeszékhely volt a komolyzene fővárosa: neves karmesterek, professzorok, zeneművészek és ifjú tehetségek találkoztak Szombathelyen az 50., jubileumi Bartók Szeminárium és Fesztiválon. A rendezvény nagyszabású koncerttel ért véget az Agora – Művelődési és Sportházban.

A Savaria Szimfonikus Zenekar Bartók Béla: A fából faragott királyfi, illetve Sztravinszkij: Tavaszi áldozat című művét adta elő. Utóbbiban közreműködtek a Bozsik Yvette Társulat táncművészei is, ezzel új értelmezést adva a műnek. A hangversenyen a karmesterkurzus résztvevői vezényeltek.

Fotó: HE

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.