EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Zene, tánc, lüktetés

Egy hétig a vasi megyeszékhely volt a komolyzene fővárosa: neves karmesterek, professzorok, zeneművészek és ifjú tehetségek találkoztak Szombathelyen az 50., jubileumi Bartók Szeminárium és Fesztiválon. A rendezvény nagyszabású koncerttel ért véget az Agora – Művelődési és Sportházban.

A Savaria Szimfonikus Zenekar Bartók Béla: A fából faragott királyfi, illetve Sztravinszkij: Tavaszi áldozat című művét adta elő. Utóbbiban közreműködtek a Bozsik Yvette Társulat táncművészei is, ezzel új értelmezést adva a műnek. A hangversenyen a karmesterkurzus résztvevői vezényeltek.

Fotó: HE

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.