2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

A Fidesznél és a KDNP-nél zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, a magyar kormány éppen azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát – jelentette ki Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

A politikust arról kérdezték, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke néhány napja egy levélben a Soros György arcképét ábrázoló kormányzati plakátokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azok antiszemita képzettársításokat indíthatnak el, még akkor is, ha az alkotók szándéka nem ez volt. Hollik István ugyanakkor kijelentette: a Fidesz és a KDNP mindig, minden alkalommal, minden antiszemita megnyilvánulást mélyen elítélt, ez eddig is így volt, és ezután is lesz.


Hangsúlyozta: éppen azért küzdenek az illegális migráció ellen, hogy megóvják a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát Magyarországon. Szerinte ugyanakkor Soros György ezt az illegális bevándorlást “akarja erőltetni” és “próbálja nyomás alá helyezni” a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t. “Ez a plakátkampány erről szól” – tette hozzá.

Hollik István kiemelte: Magyarország biztonságos ország, mert a kormány megállítja az illegális bevándorlást, amely kockázatot jelent a magyar és az európai zsidóság számára is.

Kapcsolódó Cikkek