2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Eger

Zökkenőmentes a támogatások kifizetése

Zavartalan az agrár-vidékfejlesztési forrásokkal kapcsolatos kérelemkezelés és kifizetés – adta hírül a Heves Megyei Kormányhivatal.

Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott
MTI Fotó: Beliczay László

A tavaly év végén megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatait a Magyar Államkincstár és a Kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályai vették át. Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a területalapú támogatások kifizetése a főbb jogcímeket illetően június közepére teljesült, ami megközelítőleg 99 százalékos kifizetési arányt jelent. Azok a kérelmek, amelyeket még nem zártak le, jellemzően birtokvitával, hagyatéki eljárással, bírósági eljárással vagy egyéb kérdéssel érintettek. A Magyar Államkincstár és a kormányhivatalok jelentős túlmunkával mindent megtettek a kérelmek ügyintézésének lezárása és a határidő betartása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.