EUR: 333,96 Ft
CHF: 306,64 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

A Jobbik méltatlanná vált az idősek képviseletére

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint a Jobbik méltatlanná vált az idősek képviseletére. A kisebbik kormánypárt képviselője pénteken bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét az idősek mellett több társadalmi csoport nevében is.

Soltész Miklós budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Vona Gábor időseket, nyugdíjasokat sértő kijelentései után ahelyett, hogy bocsánatot kérne, továbbra is kitart botrányos mondatai mellett. Többek között a Jobbik elnökének azon közlését idézte, miszerint “ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.


A KDNP-s politikus felszólította a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot a túlélőktől és hozzátartozóiktól, akik megszenvedték a 20. század nemzetiszocialista és internacionalista-szocialista diktatúráját. Azoktól, akik a két pusztító világháborúban özvegyen, árván maradtak, megsebesültek, fogságból fizikailag-lelkileg sérülten tértek haza – tette hozzá.

Soltész Miklós bocsánatkérést vár el továbbá a szenvedő zsidó emberektől, cigány honfitársaktól, akik nem felhörgik, hanem fájdalommal emlékeznek a világ eddigi legnagyobb, 20. századi népirtásáról, szeretteik elvesztéséről; a gazdálkodó és parasztemberektől, akiket szorgalmuk miatt tettek kuláklistára, illetve a keresztény családoktól, akiket hitükért üldöztek, börtönöztek be az 50-es, 60-as években. Vona Gábor kérjen továbbá bocsánatot a forradalom hőseitől, akiknek küzdelme segítette a mai szabadságunkat, nemzetiségi honfitársaktól elsősorban a németektől, akiknek rokonait, barátait üldözték el, rájuk fogva a második világháború minden bűnét, a Felvidékről erőszakosan kitelepített magyaroktól, az innen elüldözött szlovákok rokonaitól! – szólított fel a KDNP-s politikus.


Szerinte az, hogy Vona Gábor méltó-e pártja vezetésére, az a Jobbik belső ügye, de őket minősíti, ha nem lépnek.

A képviselő kérdésre a jobbikos Dúró Dóra választójogi cenzussal kapcsolatos azon felvetéséről, hogy aki szellemileg friss, el tudja végezni az általános iskolát, azt mondta: ezzel folytatódik az a cinizmus, amit Vona Gábor elkezdett.

A budakalászi idősek otthonában történtekről – szintén kérdésre – Soltész Miklós azt mondta: minden ember tragédiája megérdemli a tiszteletet, azt, hogy ne nyissanak politikai vitát a vizsgálat végéig. Soha olyan mértékű megújítása az idősek otthonainak ugyanakkor nem volt még, mint az elmúlt években – jegyezte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor, a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti – jelentette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a TEDxDunapart konferencián.

 • Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Kilenc német juhászkutya született három hete Dunakeszin, a kis négylábúak szeme már kinyílt, most próbálkoznak elindulni. Most éppen a nevükre várnak, a rendőrség Instagram-oldalán bárki javasolhat nevet a kis négylábúaknak, a lényeg, hogy „i”-vel kezdődjön – írja a rendőrség a honlapján.

 • 69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  A magyar bűnüldözés történetének egyik legnagyobb mennyiségű – 69,1 kilogramm súlyú – heroinszállítmányát foglalták le a rendőrök Budapesten.

 • Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevők számára a munka törvénykönyvének módosításával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.