2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Szombathely

A kormány számára fontosak a szombathelyi beruházások

A Szombathelyi Vásárcsarnok felújítása, a Gothard-kastély fejlesztése és a fedett uszoda további bővítése bekerült a kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű feladatai közé.

Ez számos előnnyel jár a beruházások megvalósítása során. A kiemelt státusz azt jelenti, hogy több véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, és lerövidülnek az engedélyezési határidők.


Kívül-belül megújul a Szombathelyi Vásárcsarnok Fotó: szombathely.hu

Az Európai Unió támogatásából finanszírozott projektek gyorsabb, egyszerűbb és egységesebb eljárási rendben valósuljanak meg a rendelkezésre álló források minél hatékonyabb felhasználásával – ez volt a célja az Országgyűlésnek, amikor 2006-ban megalkotta az erről szóló törvényt. Legutóbb három újabb szombathelyi beruházást nyilvánított a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé.

Wellness-központtal bővülne az uszoda Fotó: szombathely.hu

A Szombathelyi Vásárcsarnok átépítése a tervek szerint jövő tavasszal kezdődik és egy évet vesz igénybe. A kétmilliárdos fejlesztés során kívül-belül modernizálják és bővítik a mai kor követelményeinek nem megfelelő épületet. Szintén a Modern Városok Program keretében rekonstruálnák és új funkciókkal töltenék meg a herényi városrészen található Gothard-kastélyt.  Tovább folytatódna a szombathelyi fedett uszoda bővítése is, a kormány támogatásával mintegy 3-4 milliárd forintból családbarát wellnessközpontot alakítanának ki a komplexumban.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.