EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Sport

A legtöbb magyar örült a vb-nek

Számos területen, így a turizmusban, a gazdaságban és a kulturális életben is éreztette pozitív hatását a magyarországi vizes világbajnokság – jelentette ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

– Feledhetetlen időszak áll mögöttünk, hiszen a nemzetközi szövetség (FINA) története legjobb világbajnokságának adtunk otthont, immár rendezőként is felkerülve ezzel a világ sporttérképére – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.


Kitért arra, hogy a vb eseményeit a helyszíneken és a szurkolói zónákban 485 ezren tekintették meg, a tévében pedig naponta 600-800 ezren nézték. Az államtitkár a Magyar Turisztikai Ügynökség adatait is idézte, amelyek szerint a budapesti szállások átlagos kihasználtsága a vb két hete alatt több mint 90 százalékos volt, így a szállodák csaknem telt házzal működtek. A vb-re érkezett mintegy kétszázezer turista kétharmada azt válaszolta egy felmérésben, hogy vissza fog térni Magyarországra, és környezetének is ajánlani fogja hazánkat.

– A vizes világbajnokság sikerét figyelembe véve bármilyen nagyszabású, rangos sportrendezvény lebonyolítására készen állunk – zárta a sajtótájékoztatót Szabó Tünde.


A magyarok többsége örült, hogy Budapest rendezte a világbajnokságot, amit a Nézőpont Intézet országos reprezentatív kutatása is alátámaszt. Az elemzésük szerint a magyarok kétharmada (64 százalék) örült a rendezésnek, ez azt jelenti, hogy ötből négy magyar elégedett.

Dr. Szabó Tünde
Fotó: Mészáros Diána

 

Hat elnökségi tag mondott le

Lemondott a Magyar Úszó Szövetség elnökségének hat tagja, név szerint Becsky András, Cseh László, Danks Emese, dr. Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor. Az indoklás szerint a MÚSZ jelenlegi elnöke, Bienerth Gusztáv sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről és a meghatározó döntésekről. A lemondásuk azt jelenti, hogy a testületnek az elnökön és az alelnökön kívül csupán egy tagja maradt. Bienerth Gusztávot januárban választották meg a MÚSZ elnökének.

Kapcsolódó Cikkek