EUR: 325,32 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Szeged

A lótusz csodája

Gyönyörűen nyílik az indiai lótusz a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, a különleges virágokat a keleti hangulatot megidéző, közönségcsalogató programokkal köszöntik a Lótusz Napokon augusztus 5-én és 6-án.

Az első növények 1932-ben az óföldeák-gencsháti Návay-kastély tavából kerültek a napfény városába, jelenleg Közép-Európa legnagyobb állománya található az újszegedi arborétum egyik tavában. A lótuszvirágzást a hétvégén táncbemutatóval, hangfürdővel, gasztronómiai, jóga- és harcművészeti bemutatókkal, masszázzsal, henna- és arcfestéssel, kézművesvásárral, előadásokkal ünneplik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.