EUR: 303,23 Ft
CHF: 266,28 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Belföld

A nap képe: Sárkányvirág

Immár 48. alkalommal rendezik meg a Debreceni Virágkarnevált, ahol egyhetes programsorozattal várják a látogatókat augusztus 15. és 21. között.

Az év egyik különlegessége lesz a 21 méter hosszú, 7,5 méter magas sárkány, melynek hatalmas fején már az utolsó simításokat végzik. A monumentális szobor hungarocellből készül, melyhez százezer szál friss dáliát fognak felhasználni.

/Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Halálra éheztették a lovat

  Halálra éheztették a lovat

  Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

 • Vona mellé került Simicska embere

  Vona mellé került Simicska embere

  Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

 • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.