2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Dunaújváros

A strandröplabda a legszebb sportág!

A Szalki-szigeten mindenki a saját szemével győződhetett meg róla, igaz-e a mondás, miszerint a strandröplabda a legszebb sportág. A köznyelvben szabadstrandnak becézett helyszínen rendezték meg az országos strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját. 

Három napon át pattogott a labda a dunaújvárosi szabadstrandon. A Szalki-szigeten négy pályán játszottak egyszerre a női és férficsapatok. A rendezvény érdekessége volt, hogy a korábban Dunaújvárosban játszó, az évszázad jégkorongozójának választott Ancsin János is részt vett az eseményen – nézőként, hiszen lánya, Ancsin Kitti is a versenyzők között volt.


A dunaújvárosi szabad strandot három napon át benépesítették a röplabdázók

 

A rendezvény apropóján új pályákat is átadtak, a meglévőket pedig az előírásoknak megfelelően alakították át. A nézők számára mobil lelátókat állítottak fel. A háromnapos megmérettetésen elsőként a selejtezőket, majd a főtábla küzdelmeit rendezték meg. Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a pályaátadáson elmondta: már egy évtizeddel korábban elhatározták, hogy rehabilitálják a szabadstrandot, amely korábban a város ékessége volt, és célul tűzték ki, hogy visszaadják azt a városlakóknak. Azóta számos beruházás, felújítás történt, és egyre több kulturális és sportrendezvénynek ad otthont a Szalki-sziget. Az országos bajnokság megrendezéséhez szükséges munkálatokhoz az önkormányzat hétmillió forinttal járult hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.