EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Dunaújváros

A strandröplabda a legszebb sportág!

A Szalki-szigeten mindenki a saját szemével győződhetett meg róla, igaz-e a mondás, miszerint a strandröplabda a legszebb sportág. A köznyelvben szabadstrandnak becézett helyszínen rendezték meg az országos strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját. 

Három napon át pattogott a labda a dunaújvárosi szabadstrandon. A Szalki-szigeten négy pályán játszottak egyszerre a női és férficsapatok. A rendezvény érdekessége volt, hogy a korábban Dunaújvárosban játszó, az évszázad jégkorongozójának választott Ancsin János is részt vett az eseményen – nézőként, hiszen lánya, Ancsin Kitti is a versenyzők között volt.


A dunaújvárosi szabad strandot három napon át benépesítették a röplabdázók

 

A rendezvény apropóján új pályákat is átadtak, a meglévőket pedig az előírásoknak megfelelően alakították át. A nézők számára mobil lelátókat állítottak fel. A háromnapos megmérettetésen elsőként a selejtezőket, majd a főtábla küzdelmeit rendezték meg. Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a pályaátadáson elmondta: már egy évtizeddel korábban elhatározták, hogy rehabilitálják a szabadstrandot, amely korábban a város ékessége volt, és célul tűzték ki, hogy visszaadják azt a városlakóknak. Azóta számos beruházás, felújítás történt, és egyre több kulturális és sportrendezvénynek ad otthont a Szalki-sziget. Az országos bajnokság megrendezéséhez szükséges munkálatokhoz az önkormányzat hétmillió forinttal járult hozzá.

Kapcsolódó Cikkek