EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Dunaújváros

A strandröplabda a legszebb sportág!

A Szalki-szigeten mindenki a saját szemével győződhetett meg róla, igaz-e a mondás, miszerint a strandröplabda a legszebb sportág. A köznyelvben szabadstrandnak becézett helyszínen rendezték meg az országos strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját. 

Három napon át pattogott a labda a dunaújvárosi szabadstrandon. A Szalki-szigeten négy pályán játszottak egyszerre a női és férficsapatok. A rendezvény érdekessége volt, hogy a korábban Dunaújvárosban játszó, az évszázad jégkorongozójának választott Ancsin János is részt vett az eseményen – nézőként, hiszen lánya, Ancsin Kitti is a versenyzők között volt.


A dunaújvárosi szabad strandot három napon át benépesítették a röplabdázók

 

A rendezvény apropóján új pályákat is átadtak, a meglévőket pedig az előírásoknak megfelelően alakították át. A nézők számára mobil lelátókat állítottak fel. A háromnapos megmérettetésen elsőként a selejtezőket, majd a főtábla küzdelmeit rendezték meg. Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a pályaátadáson elmondta: már egy évtizeddel korábban elhatározták, hogy rehabilitálják a szabadstrandot, amely korábban a város ékessége volt, és célul tűzték ki, hogy visszaadják azt a városlakóknak. Azóta számos beruházás, felújítás történt, és egyre több kulturális és sportrendezvénynek ad otthont a Szalki-sziget. Az országos bajnokság megrendezéséhez szükséges munkálatokhoz az önkormányzat hétmillió forinttal járult hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.