EUR: 307,71 Ft
CHF: 265,59 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

A Tiszalökön megkéselt Vanessza: Próbálom elfelejteni, ami történt

Megszólalt a Lokálnak az a tiszalöki kislány, akinek két testvérét és édesanyját a féltékeny Sz. Zsolt meg akarta ölni. A kamasz attól fél, a férfi kiszabadul és bosszút áll rajta.

Mint arról a Lokál beszámolt, egy féltékeny férfi július 12-én Tiszalökön megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét. Az asszony nyakát és karját érték a szúrások, majd amikor a gyermekei próbálták védeni, a férfi rájuk támadt. A négytagú családot súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Támadójuk, Sz. Szolt napokig szökésben volt, azóta elfogták, részletes beismerő vallomást tett. A Lokálnak a középső gyermek, a 15 éves Vanessza mesélt arról, hogy miért kell elköltözniük egykori otthonukból és a városból is.

– Zsolti az anyukám élettársa volt, amíg szerelmes nem lett belém. Anya rögtön elzavarta a házból, próbálta tiltani tőlem, de ő utána is szerelmes levelekkel zaklatott. Zsolti azon az estén azért akart megölni minket, mert megtudta, hogy egy 17 éves, tiszalöki fiút szeretek. Haragszom rá, amiért fájdalmat okozott a családomnak. Mióta kiengedtek a kórházból, többet játszom az öcsémmel és a nővéremmel. Próbálom elfelejteni, ami történt, de a sebkötözésen, a pszichológusnál vagy a rendőrségi kihallgatáson újra és újra szóba kerül. Leginkább attól félek, amikor Zsoltit egyszer kiengedik a börtönből, eljön hozzánk, hogy bosszút álljon rajtam. Ha elköltözünk, hiányozni fog a barátom, de meg kell értenie: mi itt már nem maradhatunk – mesélte a Lokálnak Vanessza.

Vanessza családja eddig albérletben élt, de a lakás tulajdonosa megunta az állandó botrányt, így menniük kell. Reménykednek, hogy a szeptemberi iskolakezdésig találnak megfelelő lakást. Egyelőre egy tanyán húzták meg magukat, amelynek tulajdonosa nincs felkészülve a gyerekek nevelésére.

– Szeretném végre biztonságban tudni a családomat, de egyedül nem boldogulok – panaszolta Gaál Andrea, a gyerekek édesanyja. – A gyámhatóság is árgus szemekkel figyel. Próbálnak segíteni, azt javasolták, költözzünk a helyi anyaotthonba. Csakhogy ötünknek szűk az a szoba, ahová mehetnénk, ráadásul szögesdrót veszi körbe az udvart, amit nehezen viselnének a gyerekek. Azt mondják, olyan, mint egy börtön. A támadás óta sokkal csöndesebbek, minden zajra összerezzennek, este pedig gyakran felsírnak álmukban, mert újraélik a történteket. Úgy érzem, nekik most leginkább egy nagy, kertes házra lenne szükségük, ahol szeretetben és békében lehetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.