2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Belföld

A Tiszalökön megkéselt Vanessza: Próbálom elfelejteni, ami történt

Megszólalt a Lokálnak az a tiszalöki kislány, akinek két testvérét és édesanyját a féltékeny Sz. Zsolt meg akarta ölni. A kamasz attól fél, a férfi kiszabadul és bosszút áll rajta.

Mint arról a Lokál beszámolt, egy féltékeny férfi július 12-én Tiszalökön megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét. Az asszony nyakát és karját érték a szúrások, majd amikor a gyermekei próbálták védeni, a férfi rájuk támadt. A négytagú családot súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Támadójuk, Sz. Szolt napokig szökésben volt, azóta elfogták, részletes beismerő vallomást tett. A Lokálnak a középső gyermek, a 15 éves Vanessza mesélt arról, hogy miért kell elköltözniük egykori otthonukból és a városból is.


– Zsolti az anyukám élettársa volt, amíg szerelmes nem lett belém. Anya rögtön elzavarta a házból, próbálta tiltani tőlem, de ő utána is szerelmes levelekkel zaklatott. Zsolti azon az estén azért akart megölni minket, mert megtudta, hogy egy 17 éves, tiszalöki fiút szeretek. Haragszom rá, amiért fájdalmat okozott a családomnak. Mióta kiengedtek a kórházból, többet játszom az öcsémmel és a nővéremmel. Próbálom elfelejteni, ami történt, de a sebkötözésen, a pszichológusnál vagy a rendőrségi kihallgatáson újra és újra szóba kerül. Leginkább attól félek, amikor Zsoltit egyszer kiengedik a börtönből, eljön hozzánk, hogy bosszút álljon rajtam. Ha elköltözünk, hiányozni fog a barátom, de meg kell értenie: mi itt már nem maradhatunk – mesélte a Lokálnak Vanessza.

Vanessza családja eddig albérletben élt, de a lakás tulajdonosa megunta az állandó botrányt, így menniük kell. Reménykednek, hogy a szeptemberi iskolakezdésig találnak megfelelő lakást. Egyelőre egy tanyán húzták meg magukat, amelynek tulajdonosa nincs felkészülve a gyerekek nevelésére.


– Szeretném végre biztonságban tudni a családomat, de egyedül nem boldogulok – panaszolta Gaál Andrea, a gyerekek édesanyja. – A gyámhatóság is árgus szemekkel figyel. Próbálnak segíteni, azt javasolták, költözzünk a helyi anyaotthonba. Csakhogy ötünknek szűk az a szoba, ahová mehetnénk, ráadásul szögesdrót veszi körbe az udvart, amit nehezen viselnének a gyerekek. Azt mondják, olyan, mint egy börtön. A támadás óta sokkal csöndesebbek, minden zajra összerezzennek, este pedig gyakran felsírnak álmukban, mert újraélik a történteket. Úgy érzem, nekik most leginkább egy nagy, kertes házra lenne szükségük, ahol szeretetben és békében lehetnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hadházyval kokettál Simicska fia

    Hadházyval kokettál Simicska fia

    Rendszeresen egyeztet egymással Simicska Ádám, Simicska Lajos oligarcha örököse, a Magyar Nemzet kiadóigazgatója, valamint Hadházy Ákos LMP-társelnök – értesült az Origo.

  • Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

    Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

    Már most tízmilliókra rúg Novozánszki Fanni, alias VV Fanni meggyilkolásának nyomozati költsége. Az ügyre egy teljes nyomozócsoportot állítottak, akik a feltételezett elkövető mobiltelefonjának cellainformációi alapján kutatnak öt megyében.