EUR: 332,75 Ft
CHF: 303,39 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

A többség szerint Vona Gábornak bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól

A magyarok több mint kétharmada szerint Vona Gábornak, a Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól a Facebook-oldalán nemrégiben közzétett mondatai miatt – közölték a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásának eredményét az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni Híradójában.

Az augusztus 11. és 16. között felvett, ezer ember telefonos megkérdezésén alapuló kutatás szerint a lakosság 56 százaléka értesült Vona Gábor véleménynyilvánításáról. A bejegyzés szövegének ismeretében a válaszadók közel háromnegyede (74 százaléka) sértőnek tartja Vona Gábor mondatait a nyugdíjasokra nézve és csak 16 százaléka nem érzi sértőnek a bejegyzést. A lakosság több mint kétharmada (69 százaléka) szükségesnek tartja, hogy Vona Gábor bocsánatot kérjen a magyar nyugdíjasoktól, míg ezt 21 százalék nem tartja szükségesnek.


Vona Gábor egy júliusi Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat “a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy “hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek