EUR: 329,00 Ft
CHF: 298,82 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Extra

A végletekig hajtja magát Stohl András

Napi két órát alszik, kaszkadőr nélkül száguldozik, és egyszerre három-négy állása van Stohl Andrásnak. A munkamániás színész azonban nem panaszkodik, sőt igazi adrenalinbombaként elevenítette fel a Lokál Extrának legújabb filmje legveszélyesebb pillanatait, amelyekkel nemcsak a kollégáinak, de szeretteinek is okozott egy-két kellemetlen pillanatot. 

A nyár egyik legnagyobb filmes sikerének ígérkezik az egy hete bemutatott Pappa Pia. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült zenés film egyik főszerepét Stohl András alakítja. A színész meglepő fordulattal kezdte meg élménybeszámolóját, ugyanis kiderült: több évtizedes sikerszériával a háta mögött is meghallgatásra kellett mennie a szerepért.


– Nem érdemes szerintem ezen megsértődni, mert fontos, hogy a rendező „akcióban” is lásson. Sok múlik azon, hogy a színészek között milyen a kémia az első próbákon, néha ez még a tehetségnél is fontosabb. Emlékszem, itt azt a jelenetet próbáltuk, amikor a film elején bikinis lányokkal kellett parasztnak lennem, miközben a fenekük alapján választottam ki a megfelelőt egy munkára. Már akkor beleszerettem Wizy karakterébe, mert rettenetesen hálás feladat gonoszt játszani – mesélte a színész.

forrás: intercom

András számára azonban a nyár sokakkal ellentétben nem a pihenésről, hanem a kőkemény munkáról szól, mivel egyszerre több projekten is dolgozik: a Pappa Pia melletti feladatok mellett ugyanúgy kora hajnalban kel, hogy beérjen a rádióba, délelőttől próbálja a Hegedűs a háztetőn című darabot, majd a nap további részében a Válótársak legújabb évadját forgatja. Emellett hamarosan megkezdődnek a Játékkészítő mintájára készülő Álomutazók című karácsonyi gyerekmusical munkálatai, és ha ez még nem lenne elég, a Vígszínházban szabadúszóként változatlanul viszi szerepeit, s más budapesti színházakban is fellép. Felsorolni is nehéz azt a temérdek munkát, amit Buci elvállalt. Rajongói és szerettei azonban igencsak aggódnak a színészért, hogy ne hajtsa túl magát, hiszen az ötödik ikszen túl már veszélyes lehet a kialvatlanság és a hatalmas munkatempó. András szerint azonban az életkora csak egy szám a személyi igazolványában, mert fizikailag továbbra is rakoncátlan srácnak érzi magát.


– Rettenetesen fáradt vagyok, csak 1-2 órát tudok aludni, de nem bánom. Ez a hajtás nem ismeretlen számomra, és amíg bírom, addig szeretném folytatni, hiszen egyrészt apaként kötelességem mindent megtenni a gyermekeim jövőjéért, másrészt nem szeretnék arra gondolni, hogy innen már csak lefelé vezet az út. Szívesen vállalok bármit, ilyenkor nem érdekel az életkorom. Ilyen volt a filmbéli motorcsónakverseny, amit teljes egészében én csináltam meg, aminek a kaszkadőrök nem nagyon örültek. Végül belementek: az alku szerint vezethettem a csónakot, de a legveszélyesebb farolást nem csinálhattam meg. Nos, ez nem így történt, mert még nem állt le a kamera, amikor megvolt a nagy fordulat, majd a gyors farolás. Nem nagyon örültek neki, mert könnyen megsérülhettünk volna a női főszereplő, Ostorházi Bernadett kaszkadőrével. Tényleg nagyon rizikós volt, a farolásnál olyan szögben rántották meg a hajót a hullámok, hogy kis híján kirántottam a karomat a helyéről. Miután otthon elmeséltem a motorcsónakos esetet, kaptam egy kis fejmosást a szeretteimtől, mert féltenek, de ez így normális. Olyan vagyok, mint egy rossz gyerek. Sokan azt gondolnák, hogy ha az ember apa lesz, elmúlik a vehemensebb időszaka, de nálam ez még nem jött el, és remélem, soha nem is fog. Nyilván tudatosabban élek, és tanultam a korábbi hibáimból, de ha 70 évesen is bírom fizikailag, akkor szívesen vállalom a száguldozást vagy az eséseket. Egy nyaralás azonban rám férne, mert nem volt időm a családommal pihenni, egész nyáron dolgoztam. Előreláthatólag októberben lesz egy kis szabadságom, Afrikába készülök, hogy nagy szenvedélyemnek, a vadászatnak is hódolhassak egy kicsit.

Kapcsolódó Cikkek