2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Sopron

Abigél a barlangszínházban

Impozáns szereposztással, különleges köntösben érkezik a Fertőrákosi Kőfejtő- és Barlangszínház színpadára a nagy sikerű Abigél című musical a Budapesti Operettszínház jóvoltából.

2004 nyarán a Kossuth-díjas írónő Álarcosbál című regényéből Somogyi Szilárd igazi musicalcsemegét készített. Szabó Magda természetesen látta ezt az előadást, és nagyon boldog volt, hogy a musical műfajában is megjelenik.
A musical új aspektusból közelít a csodálatos, szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, élete egy meghatározó korszakának újraélése.


Fotó: Pro Kultúra Sopron

Szabó Magda így ajánlotta kis hősnőjét: „1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan, kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendában, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon?”

Abigél musical
Budapesti Operettszínház
Augusztus 4–5., 20 óra, Fertőrákosi Kőfejtő- és Barlangszínház

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.