EUR: 332,91 Ft
CHF: 302,63 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati rendszerről Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róberttel, Siófok polgármesterével, aki a Jobbik támogatásával lett a város vezetője. Az ATV-ben már Mesterházy Attila is azt mondta: az MSZP-nek lehetnek közös érdekeik a Jobbik új gazdájával, Simicska Lajossal.

Alakul az MSZP–Jobbik összefogás. Gyurcsánnyal nem, de a demokratikus ellenzéki oldal által teljesen elutasított Jobbikkal, pontosabban ahhoz közeli emberekkel már közösködik Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.


– Lengyel Róbert rendszeresen szerepel együtt Vona Gáborral, házigazdája jobbikos lakossági fórumoknak. Ráadásul a jobbikos és független polgármestereket tömörítő Magyar Polgármesterek Közösségének elnöke. Ennek a szervezetnek az alelnöke Toroczkai László, aki a Jobbiknak is alelnöke – írja az Origo. Vona Gábor után most Botka László látogatta meg a Jobbik és a baloldal által egyaránt támogatott siófoki polgármestert.

– A hivatalosan független városvezető, Lengyel Róbert korábban belépett a Jobbik korrupcióellenes munkacsoportjába, és Facebook-oldalán rendszeresen oszt meg a Jobbikkal szimpatizáló online tartalmakat – írja a hirado.hu. A polgármester kedvelt oldalai között nemcsak a Jobbik és az MSZP, hanem a DK helyi szervezete is megtalálható. A sajtótájékoztató után egy kérdésre válaszolva Botka mindenesetre hangsúlyozta: ő egy független polgármesterrel találkozott.


Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke és frakcióvezetője szerdán az ATV vendége volt, és érdekes módon ő is tett egy nem is annyira sejtelmes utalást arra, hogy a kormányváltásért folytatott harc közös gondolkodásra ösztönözheti az MSZP-t és Simicska Lajost, a Jobbik szekerét toló milliárdost.

„A szocialista politikus arról is beszélt: noha korábban közellensége volt Simicska Lajos az MSZP-nek, most lehetnek közös érdekek az üzletemberrel” – írta az atv.hu.

A Fidesz siófoki szervezete közleményében azt írta: összenő, ami összetartozik. Tisztán látszik, hogy az MSZP és a Jobbik összefogásra készül, az országgyűlési választások előtt fél évvel ugyanis nincsenek véletlenek.

Szentendrén már együttműködtek

A január 15-i időközi választás miatt egy civil szervezet jelöltje mellé sorakozott föl a baloldal és a Jobbik Szentendrén – írta meg az Origo még tavaly decemberben. A városban egy képviselő halála miatt tartottak új voksolást. Ezt megelőzően még nem volt példa arra, hogy a radikálisok és a balliberálisok ilyen konstellációban működjenek együtt a Fidesszel szemben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek