EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Nagykanizsa

Ámulat és szavazás

Alighogy a zsűri kihirdette a legszebb konyhakertek versenyének kanizsai eredményét, újabb viadal kezdődött, ezúttal a kibertérben. Az önkormányzat most a közönségdíj odaítéléséhez a facebookozókra számít.

A hét kategória nyertesei az országos verseny potenciális esélyesei is egyben, hiszen a kanizsai kertek, balkonok évek óta jól szerepelnek a nemzeti megmérettetésen, amit díjak, oklevelek sokasága jelez. A szakmai zsűri minden meghirdetett divízióban közzétette az 1–3. helyezettek listáját, továbbá különdíjakról is döntött, de a szervezők – csakúgy, mint tavaly – a közönség ítéletére is kíváncsiak.


Ilyen montázsokon mutatják be azokat a kerteket, amelyekre szavazni lehet (Fotó: Legszebb kertek Nagykanizsa)

– Nagykanizsa idén már ötödik alkalommal csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyhez. Ezúttal csaknem hatvan nevezés érkezett a városból. Külön örömmel töltött el minket, hogy egyre több az újonnan jelentkező kertművelő, aki az elmúlt hónapokban szebbnél szebb kertekkel ejtette ámulatba a helyi zsűrit. A kanizsai győzteseket, helyezetteket és különdíjasokat szeptemberben köszöntjük, köztük azt is, akinek a birtokára vagy balkonjára a legtöbb közönségszavazat érkezik – mondta Dénes Sándor polgármester a Lokál Extrának.

Voksolni a legnagyobb közösségi portálon, a Legszebb kertek Nagykanizsa oldalon lehet, ahol megtalálhatók a kategóriák 1–3. helyezett és különdíjjal jutalmazott kertjei, méghozzá 9-9 képet tartalmazó montázsokkal. A versenysemlegességet úgy biztosítják, hogy a közönségdíj jelöltjei anonim módon szerepelnek, azaz a képösszeállításoknál csak egy sorszám található, hogy ne az ismerősök száma, hanem valóban az esztétikum döntsön. Voksolni rendkívül egyszerű, csak meg kell nyomni a kép alatt található „tetszik” gombot szeptember 5-e, kedd reggel nyolc óráig. Aki a legtöbb lájkot kapja, azé lesz a különdíj.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.