2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb Nagykanizsa

Ámulat és szavazás

Alighogy a zsűri kihirdette a legszebb konyhakertek versenyének kanizsai eredményét, újabb viadal kezdődött, ezúttal a kibertérben. Az önkormányzat most a közönségdíj odaítéléséhez a facebookozókra számít.

A hét kategória nyertesei az országos verseny potenciális esélyesei is egyben, hiszen a kanizsai kertek, balkonok évek óta jól szerepelnek a nemzeti megmérettetésen, amit díjak, oklevelek sokasága jelez. A szakmai zsűri minden meghirdetett divízióban közzétette az 1–3. helyezettek listáját, továbbá különdíjakról is döntött, de a szervezők – csakúgy, mint tavaly – a közönség ítéletére is kíváncsiak.


Ilyen montázsokon mutatják be azokat a kerteket, amelyekre szavazni lehet (Fotó: Legszebb kertek Nagykanizsa)

– Nagykanizsa idén már ötödik alkalommal csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyhez. Ezúttal csaknem hatvan nevezés érkezett a városból. Külön örömmel töltött el minket, hogy egyre több az újonnan jelentkező kertművelő, aki az elmúlt hónapokban szebbnél szebb kertekkel ejtette ámulatba a helyi zsűrit. A kanizsai győzteseket, helyezetteket és különdíjasokat szeptemberben köszöntjük, köztük azt is, akinek a birtokára vagy balkonjára a legtöbb közönségszavazat érkezik – mondta Dénes Sándor polgármester a Lokál Extrának.

Voksolni a legnagyobb közösségi portálon, a Legszebb kertek Nagykanizsa oldalon lehet, ahol megtalálhatók a kategóriák 1–3. helyezett és különdíjjal jutalmazott kertjei, méghozzá 9-9 képet tartalmazó montázsokkal. A versenysemlegességet úgy biztosítják, hogy a közönségdíj jelöltjei anonim módon szerepelnek, azaz a képösszeállításoknál csak egy sorszám található, hogy ne az ismerősök száma, hanem valóban az esztétikum döntsön. Voksolni rendkívül egyszerű, csak meg kell nyomni a kép alatt található „tetszik” gombot szeptember 5-e, kedd reggel nyolc óráig. Aki a legtöbb lájkot kapja, azé lesz a különdíj.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.