2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Nagykanizsa

Ámulat és szavazás

Alighogy a zsűri kihirdette a legszebb konyhakertek versenyének kanizsai eredményét, újabb viadal kezdődött, ezúttal a kibertérben. Az önkormányzat most a közönségdíj odaítéléséhez a facebookozókra számít.

A hét kategória nyertesei az országos verseny potenciális esélyesei is egyben, hiszen a kanizsai kertek, balkonok évek óta jól szerepelnek a nemzeti megmérettetésen, amit díjak, oklevelek sokasága jelez. A szakmai zsűri minden meghirdetett divízióban közzétette az 1–3. helyezettek listáját, továbbá különdíjakról is döntött, de a szervezők – csakúgy, mint tavaly – a közönség ítéletére is kíváncsiak.


Ilyen montázsokon mutatják be azokat a kerteket, amelyekre szavazni lehet (Fotó: Legszebb kertek Nagykanizsa)

– Nagykanizsa idén már ötödik alkalommal csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyhez. Ezúttal csaknem hatvan nevezés érkezett a városból. Külön örömmel töltött el minket, hogy egyre több az újonnan jelentkező kertművelő, aki az elmúlt hónapokban szebbnél szebb kertekkel ejtette ámulatba a helyi zsűrit. A kanizsai győzteseket, helyezetteket és különdíjasokat szeptemberben köszöntjük, köztük azt is, akinek a birtokára vagy balkonjára a legtöbb közönségszavazat érkezik – mondta Dénes Sándor polgármester a Lokál Extrának.

Voksolni a legnagyobb közösségi portálon, a Legszebb kertek Nagykanizsa oldalon lehet, ahol megtalálhatók a kategóriák 1–3. helyezett és különdíjjal jutalmazott kertjei, méghozzá 9-9 képet tartalmazó montázsokkal. A versenysemlegességet úgy biztosítják, hogy a közönségdíj jelöltjei anonim módon szerepelnek, azaz a képösszeállításoknál csak egy sorszám található, hogy ne az ismerősök száma, hanem valóban az esztétikum döntsön. Voksolni rendkívül egyszerű, csak meg kell nyomni a kép alatt található „tetszik” gombot szeptember 5-e, kedd reggel nyolc óráig. Aki a legtöbb lájkot kapja, azé lesz a különdíj.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.