2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Nagykanizsa

Ámulat és szavazás

Alighogy a zsűri kihirdette a legszebb konyhakertek versenyének kanizsai eredményét, újabb viadal kezdődött, ezúttal a kibertérben. Az önkormányzat most a közönségdíj odaítéléséhez a facebookozókra számít.

A hét kategória nyertesei az országos verseny potenciális esélyesei is egyben, hiszen a kanizsai kertek, balkonok évek óta jól szerepelnek a nemzeti megmérettetésen, amit díjak, oklevelek sokasága jelez. A szakmai zsűri minden meghirdetett divízióban közzétette az 1–3. helyezettek listáját, továbbá különdíjakról is döntött, de a szervezők – csakúgy, mint tavaly – a közönség ítéletére is kíváncsiak.


Ilyen montázsokon mutatják be azokat a kerteket, amelyekre szavazni lehet (Fotó: Legszebb kertek Nagykanizsa)

– Nagykanizsa idén már ötödik alkalommal csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyhez. Ezúttal csaknem hatvan nevezés érkezett a városból. Külön örömmel töltött el minket, hogy egyre több az újonnan jelentkező kertművelő, aki az elmúlt hónapokban szebbnél szebb kertekkel ejtette ámulatba a helyi zsűrit. A kanizsai győzteseket, helyezetteket és különdíjasokat szeptemberben köszöntjük, köztük azt is, akinek a birtokára vagy balkonjára a legtöbb közönségszavazat érkezik – mondta Dénes Sándor polgármester a Lokál Extrának.

Voksolni a legnagyobb közösségi portálon, a Legszebb kertek Nagykanizsa oldalon lehet, ahol megtalálhatók a kategóriák 1–3. helyezett és különdíjjal jutalmazott kertjei, méghozzá 9-9 képet tartalmazó montázsokkal. A versenysemlegességet úgy biztosítják, hogy a közönségdíj jelöltjei anonim módon szerepelnek, azaz a képösszeállításoknál csak egy sorszám található, hogy ne az ismerősök száma, hanem valóban az esztétikum döntsön. Voksolni rendkívül egyszerű, csak meg kell nyomni a kép alatt található „tetszik” gombot szeptember 5-e, kedd reggel nyolc óráig. Aki a legtöbb lájkot kapja, azé lesz a különdíj.


Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.