EUR: 323,88 Ft
CHF: 278,09 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Ausztria még szigorúbb határellenőrzést vezet be

Az osztrák belügyminiszter elrendelte szerdán az osztrák határellenőrzés megerősítését a keleti és a déli határszakaszon az illegális bevándorlók növekvő száma miatt.

Wolfgang Sobotka közlése szerint a magyar, a szlovén, az olasz és a szlovák határszakaszok mentén erősítik meg az ellenőrzést. Az intézkedések részeként fokozzák a hadsereg bevetését is az ellenőrzési pontok munkájának támogatásában.


A miniszter közleményében azzal indokolta a lépést, hogy a szóban forgó határszakaszokon a szokásosnál több illegális határátlépőt fogtak el az utóbbi napokban. Elmondása szerint már olyan határátkelőkön is tartóztattak fel illegális bevándorlókat, amelyeket korábban ilyen célra nem használtak.

A fokozott határellenőrzést a magyar és a szlovák határátkelőkön vezetik be, illetve kiegészítő intézkedésként a magyar, a szlovák, a szlovén és az olasz határ menti régiókban gyakoribbá válnak majd a forgalomelterelések és a járművek ellenőrzése az embercsempészek feltartóztatása érdekében. Ezenkívül megerősítik az Ausztrián keresztül Németország és Olaszország között közlekedő tehervonatok ellenőrzését is.

Az intézkedéseket határozatlan időre vezetik be azzal a céllal, hogy tartósan csökkenteni tudják az országba irányuló illegális bevándorlást – közölte Sobotka.

Kapcsolódó Cikkek