EUR: 323,30 Ft
CHF: 276,08 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb Ózd

Az ÓAM-ÓKC elkezdte az alapozást

Augusztus elsején Ózd reprezentáns csapata, az ÓAM-Ózdi KC megkezdte a felkészülést a 2017/2018-as NB I/B-s kézilabda-bajnokságra. A névsorban elég sok a változás, a megújult együttestől Szakál György vezetőedző a tavalyinál lényegesen jobb szereplést vár.

Másfél hónapon keresztül, heti öt napon át készülnek a szeptember közepén induló bajnokságra az ózdi játékosok. Délelőttönként az erőnlétüket fejlesztik, a délutáni órákban pedig speciális kétórás foglalkozásokon vesznek részt. A felkészülés hazai környezetben zajlik, ám az új játékosok csapatba építéséhez szükség van mérkőzésekre is különböző szintű csapatokkal. Ezért augusztus 10-én az NB-I/B-be felkerült Debrecennel játszanak idegen környezetben, 18–19-én pedig Törökszentmiklóson vesznek részt egy tornán. Augusztus 26-án a Marosi István Városi Sportcsarnokban rendezik meg az ÓAM Kupát, amelyre a Debrecen mellett az NB I-től búcsúzott Mezőkövesd is városunkba látogat. A torna lehetőséget ad arra, hogy az ifjúsági csapatok is összemérjék tudásukat. Az ifigárdáknál az ózdiak mellett a Mezőkövesd és a Kazincbarcika lesz a résztvevő. A bajnokság előtti napokban is tervez néhány mérkőzést a csapat vezetése, akkor egy Egerben rendezett tornára van esély, de az egyeztetés a szeptemberi menetrenddel kapcsolatban még zajlik.


A hírek szerint néhány ellenfélnek volt lehetősége sztárigazolásokra, különösen a Balmazújváros és a Békés tűnik kemény vetélytársnak, de a Kecskemét kerete is erős. Célként a 4–7. hely valamelyikét tűzték ki az ózdiak a 13 csapatos bajnokságban. Előreláthatóan éles küzdelem várható, mert négy kieső lesz a csoportból, mivel az MKSZ a következő szezont már 12 csapatosra tervezi a másodosztályban.

Fotó: Lokál
 Megterhelő alapozás a kánikula napjaiban Závodszky István irányítása mellett

Nehezíti a klubok működését a szövetség döntése, miszerint ősztől nem egy helyen játszik a felnőtt és az ifjúsági csapat, ami jelentős pluszköltséggel jár. Ezt az intézkedést a tao-pénzek felhasználása miatt hozta meg a szövetség, amit azt utánpótlás nevelésre lehet felhasználni, és ebben a formában ez ellenőrizhetőbbé válik. Az ÓAM-Ózdi KC esetében a serdülő korosztályra is nagyságrendekkel hosszabb utazások várnak, mert a korosztály menetrendjét a felnőttekéhez igazították, így többek között algyői, szegedi, kecskeméti, lajosmizsei kirándulás is vár a fiatalokra.


Fotó: Lokál
 A 4-7 hely valamelyikére gyúrnak az ózdi fiút

A felnőtteknél a vezetőedző Szakál György maradt, akinek a munkáját az eddigieknél is aktívabban segíti az a Závodszky István, akinek a neve évtizedeken keresztül egybeforrt az ózdi kézilabdázással.

Távozott a csapattól Tóth Koppány, Padla József és Menyhárt Máté (Mezőkövesd), Sándor Roland (Svájc), míg Fekete László abbahagyta az aktív játékot. Érkezett Boris Manojlovity (Szeged), Mátrai Péter és Kocsis Csaba (Eger), Stáb Bence (Németország), Koós Dávid (Kazincbarcika), míg Farkas Bence és Bárdos Máté saját nevelésű játékosként került a felnőttek keretébe. A bajnokságot szeptember közepén idegenben, Nyíregyházán kezdi a csapat, majd érkezik a Kecskemét. A mérkőzések időpontjáról később dönt a szövetség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.