EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Miskolc

Az ország egyik legnagyobb várjátékát rendezték meg Diósgyőrben

Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékát rendezték meg a hétvégén a diósgyőri várban. A középkori forgatagon valósághű viadalok, fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a néhány éve rekonstruált erődítmény udvartartása várta a látogatókat.

A múlt hétvégén tartották a várban és a mellette lévő lovagi tornák terén az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező történelmi játékát, a középkori forgatagot. Az időutazásra hívó rendezvényre egész napos szórakozást kínáló programmal készültek a szervezők.


Időutazás Diósgyőrben

A történelmi hűség igényével 2014-ben rekonstruált és azóta is ebben a szemléletben bővülő vár autentikus környezetet kínált ahhoz, hogy a látogatók betekintést nyerjenek egy középkori vár mindennapjaiba. A forgatagon mutatványosok, lovagok, apródok, táncosok, mesteremberek, udvari bolondok, pékmesterek foglalták el évszázadokkal korábbi helyüket, és természetesen a trón sem maradt üresen, tiszteletét tette a királyi pár is.

Autentikus csatajelenetek zajlottak a várárokban és a Lovagi tornák terén

A középkori világ megidézését látványos történelmi elődadások, lovagi tornák és fegyveres bemutatók tették teljessé. A rendezvényen neves, korhű kosztümökben felvonuló hagyományőrző csapatok vonultak fel, így a visegrádi Szent György Lovagrend, a Vermes törzs, a kaposvári Fekete Sereg Lovagrend és a diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend.

Kassai Lajos lovasíjász is tiszteletét tette a játékokon

A valósághű viadalokra vágyó látogatóknak a Buhurt Arénát volt érdemes felkeresniük, ahol páncélos lovagok küzdelmét izgulhatták végig. A lovagi tornák terén és a vár környékén zajló csatározások – melyeken az ágyúk és a fegyverek sem maradtak némák – éjszakába nyúlóan is folytatódtak, a program csúcspontját az éjszakai csatajelenetek adták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.