EUR: 323,95 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Az ország egyik legnagyobb várjátékát rendezték meg Diósgyőrben

Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékát rendezték meg a hétvégén a diósgyőri várban. A középkori forgatagon valósághű viadalok, fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a néhány éve rekonstruált erődítmény udvartartása várta a látogatókat.

A múlt hétvégén tartották a várban és a mellette lévő lovagi tornák terén az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező történelmi játékát, a középkori forgatagot. Az időutazásra hívó rendezvényre egész napos szórakozást kínáló programmal készültek a szervezők.


Időutazás Diósgyőrben

A történelmi hűség igényével 2014-ben rekonstruált és azóta is ebben a szemléletben bővülő vár autentikus környezetet kínált ahhoz, hogy a látogatók betekintést nyerjenek egy középkori vár mindennapjaiba. A forgatagon mutatványosok, lovagok, apródok, táncosok, mesteremberek, udvari bolondok, pékmesterek foglalták el évszázadokkal korábbi helyüket, és természetesen a trón sem maradt üresen, tiszteletét tette a királyi pár is.

Autentikus csatajelenetek zajlottak a várárokban és a Lovagi tornák terén

A középkori világ megidézését látványos történelmi elődadások, lovagi tornák és fegyveres bemutatók tették teljessé. A rendezvényen neves, korhű kosztümökben felvonuló hagyományőrző csapatok vonultak fel, így a visegrádi Szent György Lovagrend, a Vermes törzs, a kaposvári Fekete Sereg Lovagrend és a diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend.

Kassai Lajos lovasíjász is tiszteletét tette a játékokon

A valósághű viadalokra vágyó látogatóknak a Buhurt Arénát volt érdemes felkeresniük, ahol páncélos lovagok küzdelmét izgulhatták végig. A lovagi tornák terén és a vár környékén zajló csatározások – melyeken az ágyúk és a fegyverek sem maradtak némák – éjszakába nyúlóan is folytatódtak, a program csúcspontját az éjszakai csatajelenetek adták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.