2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Bemutatkozott az új főkapitány

Beiktatása után néhány nappal kötetlen beszélgetésre hívta a sajtó képviselőit az új megyei rendőrfőkapitány, Szabó Csaba. Bemutatkozása során többek között elmondta: pályafutása során mindig bűnügyi területen szolgált. Négy évet dolgozott a Nemzeti Nyomozóirodánál, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye területén.

Részt vett többek között a romák ellen elkövetett emberölés-sorozat nyomozásában, a budapesti, Teréz körúti robbantás, valamint a 71 migráns halálát okozó „halálkamionügy” felderítésében is. Elmondta továbbá, úgy érzi, hogy Tolna megyében leendő munkatársai bizalommal fogadták, és ő is megbízik bennük. Elődje, dr. Soczó László tábornok szellemiségét szeretné továbbvinni a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, mivel úgy tapasztalta, hogy kiegyensúlyozott, szakmailag és erkölcsileg magas szinten dolgozó rendőrséget vett át.


Szabó Csaba beszélt a Paks II. atomerőmű építésével kapcsolatos várható feladatokról is. Több ezer építőmunkás – köztük sok külföldi – érkezik a megyébe, ami nyilván sok többletfeladatot ad a rendőröknek, az erőműépítés új kihívásokat jelent biztonsági, rendészeti és közlekedési területen is. Emiatt létszámbővítés is várható.

Szabó Csaba a sajtótájékoztatón
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.