EUR: 323,27 Ft
CHF: 277,38 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

Bemutatta a SpaceX űrhajósainak védőruháját Elon Musk – Fotó!

Bemutatta az SpaceX jövendő űrhajósainak öltözékét Elon Musk, az amerikai űrhajózási vállalat főnöke: a fehér színű űröltözék láthatóan finom és könnyű anyagból készült, rafinált szabásmintával, fekete ferde csíkokkal.

“Íme az első fénykép a SpaceX űrruhájáról. Többet majd a következő napokban” – közölte Musk az Instagram fotómegosztó portálra kitett fényképhez mellékelt üzenetében.


A fotón egy férfifej sejthető egy fehér sisak sötét ellenzője mögött – ez utóbbi erősen emlékeztet a Daft Punk francia elektronikai zenészduó egyikének sisakjára -, az illető egy széken ül egy kabinablak előtt. Csak az asztronauta bal vállán elhelyezett amerikai zászló színei adnak némi kontrasztot a képnek.

“Meg kell mondanom, hogy a felvétel valóságos (nem modellről készült). Már teszteltük kettős nyomás alatt légüres térben. Hihetetlenül nehéz volt ötvözni az esztétikát a funkcionalitással. Külön-külön egyszerű” – írta Musk, aki a Tesla autógyár főnöke is egyben.


A SpaceX 1,6 millió dolláros (412 milliárd forint) szerződést írta alá az amerikai űrhajózási és űrkutatási hivatallal (NASA) teherszállító űrkapszulák gyártásáról. A kaliforniai cég legénység szállítására alkalmas kapszulán is dolgozik, amely talán már jövőre elkészül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött – jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.

 • Zuhanórepülésben a Netflix

  Zuhanórepülésben a Netflix

  Miután a vártnál kevésbé nőtt a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató felhasználóinak száma a második negyedévben, zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén.

 • Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Ne hagyjuk, hogy országaink viszonya az amerikai vizsgálatok foglya legyen – mondta a többi között Vlagyimir Putyin orosz elnök a Fox televíziónak a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozója után, még Helsinkiben adott, az Egyesült Államokban hétfőn elhangzott interjújában.