2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Külföld

Bemutatta a SpaceX űrhajósainak védőruháját Elon Musk – Fotó!

Bemutatta az SpaceX jövendő űrhajósainak öltözékét Elon Musk, az amerikai űrhajózási vállalat főnöke: a fehér színű űröltözék láthatóan finom és könnyű anyagból készült, rafinált szabásmintával, fekete ferde csíkokkal.

“Íme az első fénykép a SpaceX űrruhájáról. Többet majd a következő napokban” – közölte Musk az Instagram fotómegosztó portálra kitett fényképhez mellékelt üzenetében.


A fotón egy férfifej sejthető egy fehér sisak sötét ellenzője mögött – ez utóbbi erősen emlékeztet a Daft Punk francia elektronikai zenészduó egyikének sisakjára -, az illető egy széken ül egy kabinablak előtt. Csak az asztronauta bal vállán elhelyezett amerikai zászló színei adnak némi kontrasztot a képnek.

“Meg kell mondanom, hogy a felvétel valóságos (nem modellről készült). Már teszteltük kettős nyomás alatt légüres térben. Hihetetlenül nehéz volt ötvözni az esztétikát a funkcionalitással. Külön-külön egyszerű” – írta Musk, aki a Tesla autógyár főnöke is egyben.


A SpaceX 1,6 millió dolláros (412 milliárd forint) szerződést írta alá az amerikai űrhajózási és űrkutatási hivatallal (NASA) teherszállító űrkapszulák gyártásáról. A kaliforniai cég legénység szállítására alkalmas kapszulán is dolgozik, amely talán már jövőre elkészül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek