EUR: 352,23 Ft
CHF: 330,97 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Sport

Bienerth: a vizes vb két hetét minden szinten abszolút profizmus jellemezte

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint a hazai rendezésű vizes világbajnokságot minden szinten abszolút profizmus jellemezte, a tökéletes rendezésről pedig 38 nemzet sportági első emberétől kapott visszajelzést.

“Szurkolóként, szövetségi elnökként a Duna Arénában fantasztikus élmény volt megélni azt a hangulatot, amit a nézők részéről a lelátón tapasztaltam, illetve azt a teljesítményt, amit a versenyzők a medencében produkáltak” – mondta kedden, a szövetség sajtótájékoztatóján.


Hozzátette, 38 nemzet szövetségi elnökével találkozott kétoldalú megbeszélés keretében, és nem volt olyan, aki ne mondta volna: “ez volt a FINA történetének legsikeresebb vb-je”.

Szóba került, hogy a hétfői elnökségi ülésen ketten jelezték lemondásukat, így az alapszabály értelmében és az elnökség döntésképessége érdekében az elnöknek harminc napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívnia.

“Sok támadás ért, ami megerősít” – mondta Bienerth, hozzáfűzve: a közgyűlés időpontjáról az elnökség a közeljövőben meghozza a döntést.

Kapcsolódó Cikkek