EUR: 352,66 Ft
CHF: 331,41 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Sport

Bienerth megdöbbent az őt ért támadásokon

A budapesti vizes vb öt magyar csillaga (Gyurta Gergely, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid) is jelen volt az úszószövetség tegnapi sajtótájékoztatóján, az első kérdést mégis a januárban megválasztott elnök, Bienerth Gusztáv kapta. Nem csoda, hiszen egy ideje a távozásáról suttognak.

Pedig most ünnepelni illene, a hazai rendezésű vizes világbajnokság elbűvölte a szurkolókat, sportolókat és a sportág vezérkarát egyaránt, egyöntetű vélemények szerint ez volt a FINA történetének legsikeresebb vb-je.


– Megdöbbent, hogy miközben az úszóink még szinte ki sem szálltak a medencéből, máris támadás indul ellenem – mondta Bienerth Gusztáv. – De legalább engem, és nem a szövetségi kapitányt vagy az úszókat kritizálják. A sok támadás csak megerősít. Arra kaptam megbízatást, hogy felszámoljam a barterkorszakot, rend legyen a sportágban. Eközben érdekeket sérthettem, de ez is mutatja, hogy jó úton járok, tehát nem mondok le. Az elnökség a hétfői ülésén támogatásáról biztosított, a „nagypolitika” részéről pedig nem tapasztaltam bizalmatlanságot. A közgyűlés időpontjáról az elnökség a közeljövőben hoz döntést.

– Az igaz, hogy egyesek négy elnökségi tagot ostromolnak azzal, hogy mondjon le, mert akkor új vezérkart kellene választani – erősítette meg Sós Csaba, a szövetség alelnöke. – Bárki lehet elnök, csak árulja el, miért lesz ő jobb a mostaninál, választassa meg magát, hirdessen programot. Mi nem lemondani, dolgozni akarunk.

 


Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Kapcsolódó Cikkek