2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Ózd

Bocsánatkérés mindkét oldalról

Engedély nélkül hangrögzítő eszközre vett, majd nyilvánosságra hozott magánbeszélgetés ügyében hozott merőben ellentétes ítéletet az első- és a másodfokú bíróság. Ebből a visszásságból aztán bocsánatkérések születtek a fideszes és jobbikos érintettek között.

A legutóbbi önkormányzati választás 2014-ben zajlott, amelynek kampányában sok minden elhangzott a politikai felek részéről. A Jobbik Magyarországért Mozgalom az Ózdra tervezett kétmilliárd forint értékű beruházást, a 13 hazai nemzetiségnek építendő kulturális központot keresztelte át cigánysátorrá, amivel azt is sejtetni engedte, hogy ez az építkezés esetleg még több cigány családot vonz Ózdra. Az érintettek között viszont az a szóbeszéd terjengett, hogy abban az esetben kevesebb segély jut a rászorulóknak.


Ezt a helyzetet próbálta megmagyarázni a Cipó városrészben Turiné Orosz Margit korábbi fideszes képviselő két személynek, ám arra nem számított, hogy a beszélgetést egyikük rögzíti a telefonjával, vélhetően megbízásból. A hangfelvétel – az érintett engedélye és beleegyezése nélkül – kikerült a közösségi oldalra, majd megjelent a jobbikos polgármesterjelölt oldalán is, így lehetett csámcsogni az elhangzottakon. Egyik beszélgetőpartnere úgy értesült, a Fidesz  pénzt osztogat, amit a képviselő megcáfolt és kifejtette: „hülyének néznek benneteket a szavazatért”.

Ez a titokban készült hangfelvétel volt az alapja a Jobbik bírósági indítványának, amit Turiné első fokon megnyert, mire a Jobbik fellebbezett, majd a Debreceni Ítélőtáblán elmarasztalta az exképviselőt, aki teljesítette az ítéletben foglaltakat.


„A Debreceni Ítélőtábla Pf.I20.240/2015/4. sz. ítéletének megfelelően sajnálkozásomat fejezem ki – az ítélet szerinti jogsértés tényének elismerése mellett – a 2014. október 12. napján tartott polgármester-választással összefüggésben tett, három személy magánbeszélgetéséről, titokban a hozzájárulásom nélkül hangfelvétellel rögzített kijelentésemmel kapcsolatban. – Turiné Orosz Margit”

Fotó Lokál (archív)
Turiné Orosz Margit (jobbról második) 2014-ig volt önkormányzati képviselő és nem érti, miért az ő arcával akar kampányolni a Jobbik

A magát győztesnek érző Jobbik ezt a levelet nyilvánosságra hozta, a jobbikos Janiczak Dávid pedig megosztotta a közösségi oldalon. A polgármester emellett gátlástalanul hazugozta le egykori ellenfelét. Csakhogy Turiné sem hagyta annyiban, az újabb bírósági perben már őt hozta ki nyertesnek a Debreceni Ítélőtábla, mivel az ítélet szerint Janiczak megsértette a levéltitok védelméhez fűződő személyiségi jogát, ami miatt a polgármesternek sajnálkozását kellett kifejeznie.

A korábbi önkormányzati képviselő ózdi polgárként érzi sértve magát a folyamatos támadások miatt. Janiczak furcsa bocsánatkérését újabb sértegetésként élte meg, holott szeretne már véget vetni az egész bolhacirkusznak, amit a város polgármestere vélhetően a politikai tortaszelet megtartásáért kreál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.