2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Székesfehérvár

Bővítik és karbantartják az uszodát

Mint minden év augusztusában, karbantartás és nagytakarítás miatt idén is három hétre bezár a Csitáry G. Emil Uszoda. A szórakozást szolgáló elemeket, csúszdákat és több medencét tartalmazó bővítés lesz.

Augusztus 6-án, vasárnap este zárt be a nagyközönség előtt az uszoda, és a tervek szerint augusztus 28-án reggel nyit újra. A medencetérben az augusztus 7. és 14. között zajló UIPM Junior World Championships verseny miatt még nem kezdik meg a karbantartást, addig a gépészetnél és a szaunáknál nézik át a berendezéseket és végzik el a szükséges cseréket, hogy a következő évben is biztonságosan tudjon üzemelni az uszoda. Az öttusaverseny után engedik le a nagymedence vizét, hogy a medencetér nagytakarítását elvégezzék.
Ilyenkor a dönthető fal mellett a hátsó medencetér emelhető feneke alá is be lehet menni, és az ott összegyűlt szennyeződéseket, lerakódásokat is kitakarítják.


A tervek szerint jövő év május végén a strandszezon elején kezdődik az uszoda teljes energetikai korszerűsítése és teljes felújítása, ami több hónapig fog tartani Fotó: Városgondnokság

Az éves karbantartás mellett a Városgondnokságon már készülnek a strand felújítására és korszerűsítésére. Az apróbb bontási munkálatok mellett ősz elején elkezdődik a kisebb látványelemekkel bővített strand építése. Nem élményfürdő készül, hanem a szórakozást szolgáló elemeket és több medence építését tartalmazó bővítés lesz: készül egy hármas csúszdás medence és egy áramoltatóval ellátott, kör alakú medence, továbbá a gyermekmedence is új játékelemeket kap. Újdonság lesz még a strandon és az egész városban is, hogy helyet kap egy vizes játszótér a gyermekmedence mellett. Ennek ötletét a belvárosi szökőkutakban játszadozó gyerekek adták: a strandon egy játszótérnyi területen több élményelemből sok helyről folyik majd a víz, amellyel egymást is locsolhatják a gyerekek.
A tervek szerint jövő május végén, a strandszezon elején kezdődik az uszoda teljes energetikai korszerűsítése és teljes felújítása, ami több hónapig fog tartani. A megújuló városi uszodában egy új, a jelenleginél sokkal nagyobb szaunaparkot is kialakítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.