EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb XIII.kerület

Brigitte Bardot kerestetik!

A kerületben felnövő és itt lakó Kriszt László dramaturg-rendező megint kitalált valamit. Brigitte Bardot életét bemutató monodrámát rendez a Kazán István Kamaraszínházban, igaz, a Hollywoodnak születtem című zenés drámához még keresi az énekelni, színészkedni és táncolni tudó főszereplőt.

Brigitte Bardot kora női ideállja volt (fotó:wikipedia(

Kriszt László nevéhez számos igényes monodráma színpadi változata fűződik, elég csak megemlíteni a Kislány a pokolból vagy a Gellérthegyi álmok című, második világháborúban játszódó darabokat. Most viszont egy régi álmát próbálja valóra váltani: Brigitte Bardot életét mutatja be az új színházi idényben.
– Sokan jelentkeztek, de a hármas igénynek – énekelni, táncolni kell tudni, érteni a színészethez, ráadásul valamilyen hasonlóság sem árt – ez idáig senki sem felelt meg – mondta lapunknak Kriszt László, aki hozzátette, mintegy kétszázan jelentkeztek eddig a szerepre, akik közül hatvan fiatalt néztek meg!
– Bevallom, hogy eddig nagyon rosszak a tapasztalataim. A jelentkezők közül igazán jól talán négyen-öten énekeltek, de azok sem tudtak táncolni, színészmesterséget meg egyáltalán nem tanultak. Kérdeztem is őket, miért jelentkeztek. Megdöbbentett a válaszuk. Azt mondták, mások is kaptak lehetőséget nagy színházakban, gondolták, itt is így lesz.


Kriszt László rendező mindig kitalál valamit (Fotó: Keresztesi Balázs)

A darabot a Fészek Művészklubban mutatják be, Kriszt László még mindig várja a jelentkezőket a főszerepre. Ezt a legegyszerűbb módon egy fényképes önéletrajzzal lehet megtenni, melyet a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni.

Mint a rendező elmondta, azért nagyon fontos, hogy a főszereplő profi táncos is legyen, mert Brigitte Bardot nagyon komolyan vette a táncot, azon belül is a klasszikus balettet, és foglalkoztatta a táncos karrier.
– A szépsége azonban mindent felülírt. Korának meghatározó egyénisége lett a párizsi modellvilágban, aztán megismerte Roger Vadimot, aki végleg a filmipar felé fordította – tette hozzá Kriszt László, aki elárulta, az életrajzi zenés monodráma semmit nem változtat a megtörtént eseményeken, viszont amiben merően különbözik, az az általában vett színpadi önéletrajzi alapokra épülő dramaturgia, azaz, hogy leás Brigitte Bardot lelki mélységeibe.
– Feltárjuk, bemutatjuk, milyen hihetetlenül nehéz egy kora meghatározó szexszimbólumának, híres filmcsillagának lenni. Megmutatjuk, hogy egy gyönyörű nő hogyan kezeli a szépségét, a tehetségét, a sikerét és hogyan tud ember maradni. A legtöbben nem is tudják, hogy a sikert sokkal nehezebb elviselni és kezelni, mint a kudarcot, sikertelenséget. Az biztos, hogy rengeteg munka vár arra a kolléganőre, aki kiérdemli a szerepet, mert én csak a kitartó mennyiségi és minőségi munkában hiszek. A Baranyecz János által írt rendkívül érdekes, érdekfeszítő színpadi mű Brigitte Bardot életét addig mutatja be, amikor elindul a világhírnév felé, amikor felfedezi őt Hollywood.

Kapcsolódó Cikkek