2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Budapest

Brigitte Bardot kerestetik

Kriszt László dramaturg-rendező megint kitalált valamit! A “Hollywood-nak születtem” című zenés monodrámához keresi az  énekelni, színészkedni és táncolni tudó főszereplőt.  


– Öntől már megszokhatta a közönség hogy igényes monodrámákat tesz színpadra. Most miért pont egy zenés monodrámában gondolkodik, és miért éppen Brigitte Bardot életét?
Igazság szerint ez már egy régi tervem volt, csak valahogy mindig tolódót, most viszont a 2017-2018-as színházi évadban bemutatjuk a darabot. Amióta kint van a Kazán István Kamaraszínház weboldalán a darab reklámja,több százan írtak, hogy ott lesznek a bemutatón.

– Tehát még nem talált főszereplőt!
Sokan jelentkeztek, de a hármas igénynek miszerint: énekelni, táncolni, színészethez értőnek kell lenni és még ráadásul valamilyen hasonlóság sem árt, nos ennek a komplex elvárásnak ezidáig senki sem felelt meg!

– Milyenek voltak a castingokon a tapasztalatai?
Több mint kétszáz jelentkezőből behívtunk úgy hatvanat, de sajnos a feladat összetettségének senki nem felelt meg, igazán jól talán négyen-öten énekeltek, de azok sem tudtak táncolni, színészmesterséget meg egyáltalán nem tanultak. Kérdeztem is őket hogy miért jelentkeztek egy énekes-színész szerepre ha soha nem
tanulták a színészmesterséget, a válaszuk nagyjában az volt hogy mások is kaptak lehetőséget nagy-színházakba, gondolták itt is így lesz. Erre nem tudtam mit mondani mert lesújtó volt számomra azt hallani
ami sajnos egyébként igaz.

– Ki írta a zenés monodrámát?
Baranyecz János írt egy rendkívül érdekes, érdekfeszítő színpadi forgatókönyvet. Brigitte Bardot életét addig mutatja be a zenés monodráma amikor elindul a világhírnév felé, amikor felfedezi őt Hollywood.

– Úgy tudom Brigitte Bardot eredetileg táncosnak készült?
Ha nem is táncosnak, de nagyon komolyan vette a táncot, azon belül is klasszikus balettet, és komolyan foglalkoztatta a táncos karrier, de annyira szép volt hogy korának meghatározó egyénisége lett a párizsi modellvilágban, aztán megismerte Roger Vadim-ot, aki végleg a filmipar felé fordította.

– A közönség fog e valami ujjat megtudni Brigitte Bardot-ról a darabban?
Az életrajzi zenés monodráma, semmit nem változtat a megtörtént eseményeken, amiben merően különbözik viszont az általában vett színpadi önéletrajzi alapokra épülő dramaturgiában az az, hogy leás Brigitte Bardot
lelki mélységeiben, feltárja, bemutatja hogy milyen hihetetlen nehéz egy korának meghatározó, sex-szimbólumának, híres filmcsillagnak lenni, Bemutatja hogy egy gyönyörű nő hogyan kezeli a szépségét, a tehetségét a sikerét, és hogy tud ember maradni. A legtöbben nem is tudják hogy sokkal nehezebb a sikert elviselni, kezelni mint a kudarcot a sikertelenséget, de hát akkoriban nem véletlenül voltak “Hollywoodi Csillagok” azok tényleg valami olyant tudtak amit mások nem. Semmiféleképpen nem olyanok voltak, akik kicsi vagy semmilyen tudással öt percig voltak valamelyik színházi előadásban, vagy egy tévében vagy mondtak hat mondatot valamelyik filmben.

– Mondana még valami érdekességet a leendő előadásról?
Olyan nagyon sok érdekességet nem tudnék előre mondani, rengeteg munka vár arra kolléganőre aki kiérdemli a szerepet, mert én csak a kitartó mennyiségi és minőségi munkában hiszek. Mindenképp megemlíteném azonban az alkotó társaimat: a zenés művet Baranyecz János írta, a zenei vezető Neumark Zoltán lesz, a gyönyörű fotókat Telegdy István  készíteni, lesz két menedzsere is a darabnak mint: Rosenfled Dániel Imre és Vég András, a grafika Pásztor Attilát dicséri, a zenei szerkesztés pedig az L-Fly Music-hoz fog kapcsolódni. A díszlet és jelmeztervező még nincs kijelölve, igazából még őt is keressük.

– Hol fogják bemutatni és mikor?
A helyszín a Fészek Művészklub lesz, mint állandó játszási helyünk, az időpont kijelölése pedig a leendő főszereplő megtalálását követően fogjuk kiírni a honlapunkra a kazanistvankamaraszinhaz.hu -ra.

– Hol lehet jelentkezni azoknak, akik kellő felkészültséget éreznek magukba?
Legegyszerűbb módon egy fényképes önéletrajzzal, melyet a [email protected] e-mail címre kell elküldeni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vigyázat, csalok!

  Vigyázat, csalok!

  Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát.

 • A derbivel folytatja az Újpest

  A derbivel folytatja az Újpest

  Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.

 • Balkonkertész kerestetik

  Balkonkertész kerestetik

  Terézváros – Járványhelyzeten kívül is ötletes és értelmes tevékenységnek tűnik egy nagyvárosban a balkon-…