2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Extra

Évekig kezelte pszichológus Bujtor özvegyét

Szeptemberben lesz nyolc éve, hogy elhunyt Bujtor István. Felesége évekig pszichológushoz járt, hogy feldolgozza férje elvesztését, mára azonban sikerült talpra állnia, és új kihívást, feladatot is talált: őrzi, ápolja a színész emlékét. 

A legendás színész, Bujtor István neve örökké egyet jelent a Balatonnal, a vitorlázással és a magyar tenger partján forgatott kalandfilmjeivel. Halála után özvegye, Bujtor Judit három évig járt pszichológushoz, azonban legtöbbet a színész előző házasságából született lánya és fia segített a túlélésben. Az özvegy Balatonfüreden, a napokban rendezett Bujtor István Vitorlás Emlékverseny megnyitója után mesélt lapunknak arról, hogyan sikerült talpra állnia.


– Jólesik látni, hogy a füredi kikötőben az Istvánról készült szobor ölében gyerekek csücsülnek vagy a férjem filmjein felnőtt generációk fotózzák magukat. Most már könnyebb, hogy feladatom, célom van: megőrizni, ápolni az emlékét. Számomra tündérmese volt a vele együtt töltött harminc év. Sikerült elengednem őt, de itt él tovább a szavaimban, a gondolataimban, minden mozdulatomban – mondta a Lokálnak Bujtor Judit.

– Ha például döntést kell hoznom, mindig megkérdem magamtól: ő vajon mit tenne?  Bujtor István halála a mai napig rejtély. Sokféle találgatás kapott szárnyra, de az orvosok sem értik, valójában mi történt.


– A férjem 56 napig feküdt kómában a veszprémi kórházban, ezalatt senkivel nem beszéltem. Amikor István meghalt, a legjobb barátját, Kern Andrást hívtam fel. Őt is letaglózta a szomorú hír. Hiszen sokat javult István állapota, ezért vitte fel a mentő Veszprémből a budapesti kórházba. Két nap múlva István új orvosa hívott, hogy menjek be az irodájába. Éreztem, hogy nagyon nagy a baj. Sajnos igazam lett.  Bujtor István és felesége tizenöt évig Tihanyban élt. A temetés után az özvegy Budapestre költözött.

– Amikor István elment, örökre lezártam a közös, tihanyi életünket. A Balaton is csak fájó emléket ébresztett bennem, ezért eladtam a nyaralónkat, azóta még a környékén sem jártam. Egy hónapja Bujtor István-emlékestet szerveztünk a Tihanyi Szabadtéri Színházban. A hajóácstól a pincérig, Huszti Pétertől, Eperjes Karcsin, Piros Ildikón, Reviczky Gáboron, Bodrogi Gyulán, Frenreisz Kareszon át Kern Andrásig mindenki ott volt, aki valaha találkozott vele és kedvelte őt. Még a mára családapává vált, egykori kisgyerekek is megjelentek, akik a filmjeiben szerepeltek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Terry Black

  Meghalt Terry Black

  Ma délután egy müncheni kórházban hunyt el Rácz Károly, ismertebb nevén Terry Black – számol be a Borsonline az AcNews-ra hivatkozva.

 • Hoppá! Így díjazták a Trónok harca sorozatot

  Hoppá! Így díjazták a Trónok harca sorozatot

  Tíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo – Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták.

 • Gyász! Elhunyt a Piramis zenésze

  Gyász! Elhunyt a Piramis zenésze

  Szomorú hírt osztottak meg az együttes hivatalos közösségi oldalán. 65 éves korában, vasárnap éjjel elhunyt el Gallai Péter, az együttes billentyűse.