EUR: 303,33 Ft
CHF: 267,25 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Busz elé lökött egy kocogó egy nőt

Busz elé lökött egy kocogó férfi egy vele szemben gyalogló nőt Londonban. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a tettes megtalálásában.

A még májusban történt esetről véletlenül, egy elhaladó busz hátulján lévő kamerával felvétel is készült, amelyet kedden mutatott be a Scotland Yard. A videón látható, amint a nyugat-londoni Putney hídon, a járdán futó férfi minden előzmény nélkül, két kézzel az úttestre lök egy vele szemben haladó nőt, aki elesik. Az abban a pillanatban odaérkező emeletes busz vezetője hirtelen félrerántotta a kormányt, így a jármű még el tudta kerülni a nő fejét.

A rendőrség közleménye szerint a 33 éves nő csak könnyebben sérült meg, a busz utasai segítettek neki.

“Az áldozat óriási veszélybe került, amikor kilökték az utcára. Csak a buszvezető hihetetlenül gyors reakciójának köszönhető, hogy nem ütötte el a jármű” – mondta Mat Knowles, a nyomozás vezetője.

A támadás után negyedórával a férfi ismét átfutott a hídon, ezúttal a másik irányba. Áldozata, aki még mindig a helyszínen tartózkodott, felismerte őt és megszólította, a férfi azonban továbbfutott.

A hatóságok egy harmincas éveiben járó, barna szemű, rövid barna hajú fehér férfit keresnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.