EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Miskolc

Chester Bennington–Chris Cornell-emlékest a Cornerben

Augusztus 19-én különleges eseménynek lehetünk szem- és fültanúi Miskolcon. A Corner Stage teraszán nyaranta akusztikus koncertek zajlanak, most Oláh Szabolcs (FreshFabrik), Csontos Krisztián (Healo) és Szvoboda László (FreshFabrik) fog fellépni. A zenészek egy emlékkoncertre álltak össze, de a műsor nagyon színesre sikeredett.

Szvoboda Lászlóra is nagy hatással volt a nemrég elhunyt amerikai rocksztár – Fotó: Lokál

– Pár hónappal ezelőtt egyik este Krisztián barátommal iszogattunk és bementünk a miskolci Corner klubba is, ahol a tulajdonos még néhány whiskeyt belénk diktált, majd rákérdezett, hogy játszanánk-e egy akusztikus estet a teraszon… Hirtelen felindulásból mondtuk, hogy jó. Ő a naptárjában rábökött egy szabad időpontra, így meg is köttetett az üzlet. Aztán pár hét múlva azért telefonált, hogy emlékszünk-e, hogy mi koncertezünk nála augusztusban. Mi azt hazudtuk, hogy igen, persze, de mikor is van a fellépés?! Jött a válasz, beírtuk a naptárba. Innentől már komolyabban kellett vennünk a dolgot. Sajnos közben meghalt Chester Bennington és Chris Cornell is, így lett egy vezérfonal, amire ráfűzhettük ezt a műsort, már csak azért is, mert mindketten nagy zenei példaképeink… A műsorba összeszedtünk olyan dalokat, melyek az ő életművükben nagyon ikonikusak, meg olyan dalokat is, amiket ők szerettek, meg persze mi is! – mesélte Szvoboda László.


A részletesebb programról is nyilatkozott a Lokál Extrának a gitáros.

– Nem akarunk elmenni a búslakodás irányába. Az emlékkoncertek nagy része sirató eseménnyé degradálódik, pedig szerintem azt is ünnepelnünk kéne, hogy ezek az emberek olyan életművet hagytak maguk után és ránk, ami meghatározó zenei szempontból és több generációra is óriási hatást gyakoroltak! Aki a ’90-es években eszmélt zeneileg, az a Soundgardent nem tudta megkerülni, aki a 2000-es években, az meg a Linkin Parkot… Nekem ez sokkal inkább tiszteletadás, mint siratás. Szóval a koncertprogram nagyon változatos és sokszínű lesz, játszunk a két előadó dalain kívül Alice In Chains-, Beatles-, Eric Clapton-, Everlast-, Foo Fighter-, Metallica-, Incubus-, Nickelback-, Nirvana-, Oasis-, Seal-, Sting-szerzeményeket is, de néhány saját számunk is terítékre kerül a Healo-, FreshFabrik-repertoárból. Szabi Linkin Parkban talán az ország legjobban képzett figurája, két tribute zenekarban is játszott már. Egyébként Szabolcs gitározni is fog a koncerten – kettőnk mellett –, sőt, még zongorázni is! Bízom a folytatásban, hiszen ez a műsor és ez a felállás életképes, most élvezzük, szeretjük, ezért is csináljuk – tette hozzá Szvoboda László.


Oláh Szabolcs, Chester igazi magyar hangja

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.