EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szekszárd

Csalánok és fűfélék szórják a virágport

Szekszárdon 2017-ben a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya az országos aerobiológiai monitorozás keretében január 31-én helyezte üzembe a pollencsapdát, amely azóta folyamatosan működik.

A mérések szerint a jelenlegi időszakban a csalánfélék pollenkoncentrációja éri el a legmagasabb értéket – meleg, száraz napokon meghaladja a magas értéket. Az erős allergén pázsitfűfélék koncentrációja a közepes és az alacsony tartomány határán mozog. Változatlanul alacsony koncentrációban mutathatók ki az egyéb nyári gyomok pollenjei, amilyen az útifű, a lórom, a fészekvirágzatúak, a libatopfélék és a kenderfélék.


A fák közül az allergénként nem számon tartott fenyőfélék és a szelídgesztenye, valamint a gyengén allergizáló hárs pollenszórása lassan befejeződik. A kültéri allergén gombák közül az alternaria spóraszáma időnként a nagyon magas koncentráció értékét is elérte. A cladosporium spóraszáma a közepes és nagyon magas koncentráció értékei között ingadozott.

Szekszárdon változatlanul a csalánfélék és a pázsitfűfélék szórták erősen pollenjeiket
Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.